Secţiuni » Arii de practică » Business » Infrastructură
Infrastructură
Profesionişti

15 arhive pentru documentele din sistemul judiciar, construite cu bani de la Banca Mondială
25.06.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Infrastructură, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Sâmbătă, 23 iunie 2018, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit agerpres.ro: „Avem la nivelul Ministerului Justiţiei un proiect finanţat de Banca Mondială, pentru îmbunătăţirea serviciilor judiciare. Proiectul se află în derulare, are o valoare consistentă de 65 de milioane de euro, iar procedurile de achiziţie, altele decât cele din legislaţia naţională, permit o mai bună folosire a banilor, fapt pentru care s-au economisit sume consistente. (…) Am propus Băncii Mondiale ca banii economisiţi să-i folosim la construcţia celor 15 arhive, câte una la nivelul fiecărei curţi de apel. (…) Conducerea Băncii Mondiale şi-a dat acordul. (…) Avem o problemă reală, naţională, aceea a arhivelor din sistemul judiciar. În sistemul judiciar documentele se păstrează în arhivă timp de 90 de ani. Pe viitor, se va trece la dosarul electronic, dar ceea ce avem acum trebuie păstrat 90 de ani, ceea ce avem fizic. (…) Avem problema de la instanţe şi parchete care au multe documente în condiţii necorespunzătoare, documente ce ocupă spaţii ce ar putea fi folosite de către cei care deservesc sistemul de realizare a Justiţiei.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti