Secţiuni » Jurisprudenţă » Tribunale
Jurisprudenţă Tribunale

Tribunalul București. Diplomă de licență emisă în baza unei diplome de bacalaureat false
26.06.2018 | Andreea LUPU

Secţiuni: C. administrativ, Jurisprudență Tribunale, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Iulia-Andreea Lupu

Iulia-Andreea Lupu

Tribunalul București a hotărât că emiterea unei diplome de licență – emisă în baza unei diplome de bacalaureat care s-a dovedit a fi falsă – este nelegală. În speţă, instanța a avut  în vedere că încă de la momentul finalizării studiilor universitare de licență, absolventul se consideră licențiat și se bucură de drepturile pe care i le conferă acest statut, indiferent dacă i s-a eliberat sau nu actul administrativ oficial (diploma de licență). În consecință, în baza art. 1 alin. 6 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, s-a admis anularea diplomei de licență nelegale, care a intrat în circuitul civil și a produs efecte juridice. (Sentința civilă nr. 3264 din data de 24 mai 2017 pronunțată de Secția a II-a contencios administrativ și fiscal a Tribunalului București având ca obiect anularea unui act administrativ)

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti