Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

PE recomandă activarea procedurii art. 7 al Tratatului UE împotriva Ungariei
26.06.2018 | Irina RÎMARU

Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Luni, 25 iunie 2018, Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European a recomandat activarea procedurii articolului 7 al Tratatului Uniunii Europene împotriva Ungariei pentru încălcarea valorilor fundamentale ale Uniunii Europene, potrivit europarl.europa.eu.

Raportul privind situaţia statului de drept în Ungaria, adoptat cu 37 de voturi pentru şi 19 împotrivă, cheamă statele membre să deschidă o procedură disciplinară împotriva acestui stat, constatând un risc clar de încălcare gravă a valorilor Uniunii Europene.

Documentul arată că acţiunile guvernului au condus la o deteriorare serioasă în ce priveşte statul de drept, democraţia şi drepturile fundamentale, iar independenţa justiţiei, libertatea de exprimare şi a presei, libertatea instituţiilor academice sunt în pericol, şi indică spre corupţia la nivel de stat şi relele tratamente aplicate migranţilor şi solicitanţilor de azil.

Raportul LIBE a fost adoptat după ce parlamentul de la Budapesta a votat, săptămâna trecută, un pachet de legi antiimigraţie.

Irina Rîmaru


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.