Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

Republica Moldova. Protest al avocaților ref. aplicarea în exces a arestului preventiv
27.06.2018 | Irina RÎMARU

JURIDICE - In Law We Trust
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Marţi, 26 iunie 2018, avocaţii din Republica Moldova au protestat faţă de aplicarea în exces a arestului preventiv, potrivit adevarul.md.

Ei spun că, în ultima perioadă, pentru judecători a devenit o regulă să aplice măsura preventivă sub formă de arest în privinţa clienţilor lor. Magistraţii admit demersurile procurorilor fără să le examineze şi resping recursurile avocaţilor.

Avocaţii declară că, deşi sunt parte a proceselor de judecată, procurorii şi judecătorii nu îi iau în considerare, sunt mai mult o bifă în timpul şedinţelor. Apărătorii acuză că s-au înteţit şi atacurile la adresa lor. Aceştia au pledat pentru elaborarea unei iniţiative legislative care să permită urmărirea penală a avocaţilor doar cu acordul Uniunii Avocaţilor.

Procuratura Generală menţionează că în anul 2017 instanţele judecătoreşti au aplicat 19,3 mii de măsuri preventive. Cele mai multe au vizat obligarea de a se prezenta la organul de urmărire penală sau instanţa de judecată – în privinţa a 6,3 mii de persoane. Arestarea preventivă a fost aplicată în privinţa a 2,4 mii de persoane.

Irina RîmaruPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.