Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

Ziua Internațională a Asteroidului
30.06.2020 | Cristian JURA, Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua Internațională a Asteroidului este marcată, anual, la data de 30 iunie.

Conform Agenției Spațiale Române, pe 30 iunie este Ziua Internațională a Asteroidului, un eveniment recunoscut de Organizația Națiunilor Unite, ce are scopul de a atrage atenția asupra riscurilor de impact cu asteroizi și metodele prin care Pământul poate fi protejat. Evenimentul a fost stabilit în această zi în amintirea impactului unui asteroid cu Pământul produs în Tunguska, Siberia, în 1908, cel mai puternic din istoria recentă.

Cu această ocazie, vor avea loc o serie de evenimente online, inclusiv în România.

Astfel, cosmonautul roman Dumitru Dorin Prunariu, președinte de onoare al Agenției Spațiale Române (ROSA), participă la emisiunea „Noi și Cerul” la Columna TV România, alături de alți invitați din domeniul științelor spațiului.

De asemenea, Astroclubul București organizează o conferință tematică ce va putea fi urmărită live începând cu ora 19.30.

Ziua Asteroidului este un program educațional și de conștientizare dinamic, menit să inspire lumea în privința asteroizilor, să explice rolul acestora în formarea Universului, cum le putem folosi resursele, cum pot asteroizii să faciliteze explorarea și cum ne putem proteja planeta de impacturile cu asteroizi. Ziua Asteroidului este un program coordonat de Asteroid Foundation, o organizație non-profit din Luxemburg.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua Internațională a Asteroidului este marcată, anual, la data de 30 iunie.

În 2019, evenimentul dedicat acestei zile, organizat la Luxemburg, va include 48 de ore de discuţii şi transmisii live privind explorarea spaţiului. Printre participanţii la eveniment se numără oameni de ştiinţă, astronauţi şi observatori ai fenomenului precum: astronautul Rusty Schweickart, vicepremierul Luxemburgului Etienne Schneider, directorul general al Agenţiei Spaţiale Europene Johann-Dietrich Worner, fost director în cadrul NASA Pete Worden, biologul Richard Dawkins, fizicianul şi comentatorul BBC Brian Cox, cosmonauţii Dumitru Prunariu şi Alexander Misurkin.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua Internațională a Asteroidului este marcată, anual, la data de 30 iunie.

Sediul materiei: Rezoluția A/RES/71/90 din 22 decembrie 2016 privind declararea Zilei Internaționale a Asteroizilor

Ziua internațională a asteroizilor urmărește să sensibilizeze publicul cu privire la impactul asteroizilor și să informeze publicul despre acțiunile de comunicare în situații de criză care trebuie luate la nivel global în cazul unei amenințări credibile a obiectelor din apropierea Pământului.

Are loc pe data de 30 iunie în fiecare an pentru a aminti de cel mai mare impact cu un asteroid din istoria documentată, evenimentul din Siberia – Tunguska, care a devastat peste 2000 km pătrați, reprezentând dimensiunea unui oraș de dimensiuni mari.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.