Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Ziua porților deschise la SNPAP Tîrgu-Ocna
27.06.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 27 iunie 2018, la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, copiii salariaților au explorat lumea părinților lor prin intermediul poveștilor și al incursiunii în universul educației profesionale, potrivit unui comunicat.

Începând cu ora 8:30, micii și marii vizitatori au fost împărțiți în două grupe, în funcție de vârstă, și au pornit cu toții într-o frumoasă și interesantă vizită în Școală.

Apoi, grupa celor peste zece ani au participat la exerciții de cunoaștere a armamentului și a mijloacelor de imobilizare, având posibilitatea să învețe în Simulatorul de specialitate modalitatea de utilizare a acestora. Cu această ocazie, copiilor le-au fost prezentate mijloacele de imobilizare și au dobândit cunoștințe ”temeinice” despre armamentul din dotarea unităților de penitenciar, având totodată posibilitatea să-l și mânuiască sub îndrumarea coordonatorilor .

Grupa copiilor sub zece ani, cu ajutorul păpușilor și a marionetelor, s-au identificat cu personaje precum Dragonul, Castorul, Purcelușul, Omiduța, Caracatița, Cocoșul, Elefantul, Broscuța, în cadrul unui program plin de jocuri dinamice, interactive, cu multă veselie, mișcare și interacțiune sub îndrumarea doamnei ofițer psiholog Carmen Preda.

Parașuta colorată a făcut deliciul copiilor mici, demonstrându-le încă o dată că știu să identifice culorile, că abilitățile motrice sunt bine dezvoltate și puse în valoare prin neastâmpăr permanent. Nu a lipsit nici clasicul șotron desenat de copii pe platoul școlii, care însă nu a mai apucat să fie jucat din cauza ploii ce a șters toate desenele, nu înainte de a fi totuși admirate de către părinți și invitați.

Entuziasmați de experiența trăită în universul școlii noastre, toți copii, mari și mici, au beneficiat și de un antrenament ”intens” de autoapărare și intervenție profesională în sala de sport, după care au savurat masa de prânz, acompaniată de un dulce delicios oferit de către Școală.

Ziua s-a încheiat cu poze, îmbrățișări și dorința fermă a copiilor de a reveni cât mai curând.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti