Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

Schemă de ajutor de stat ref. stimularea investițiilor I Proiect. UPDATE: Ghidul solicitantului și Ghidul de plată I Proiecte. Depunerea cererilor, posibilă începând cu data de 10 septembrie 2018. Cereri depuse – 32
24.09.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

24 septembrie 2018: Duminică, 23 septembrie 2018, Ministerul Finanțelor Publice a informat că au fost depuse 32 de cereri pentru investiții în valoare totală de 3,8 miliarde de lei, care ar urma să creeze 5242 de locuri de muncă și pentru care ajutorul de stat solicitat se ridică la suma totală de 1,38 miliarde de lei, potrivit unui comunicat. Dintre proiectele analizate, 18 au capital românesc, iar 14 au capital străin.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice: „Recent am început procesul de îmbunătățire a cadrului legal privind schema de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 807/2014 și ne propunem ca în viitorul apropiat să venim cu noi modificări care faciliteze accesul la finanțare al unui număr cât mai mare de investitori. Sperăm ca în curând efectele să se regăsească în economia reală, iar 2019 să fie un an al investițiilor care să creeze cât mai multe locuri de muncă. Așa cum am spus în mai multe rânduri îmi doresc ca românii din străinătate să aibă motive reale pentru a se întoarce acasă.”

***

30 august 2018: Miercuri, 29 august 2018, Ministerul Finanțelor Publice a informat că începând de luni, 10 septembrie 2018, condiționat de aprobarea și intrarea în vigoare a ordonanței de rectificare a Legii bugetului de stat pe anul 2018, se pot depune cereri de finanțare prin schema de ajutor de stat 807/2014, potrivit unui comunicat.

Bugetul alocat schemei în anul 2018 pentru emiterea de acorduri pentru finanțare cu plată în perioada 2019-2021 este de 614 milioane lei.

Cererile de acord pentru finanțare, însoțite de documentele justificative, se vor transmite la Registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice. Lista cererilor de acord pentru finanțare depuse și stadiul analizei acestora vor fi publicate pe site-ul MFP, săptămânal.

***

12 iulie 2018: Miercuri, 11 iulie 2018, Ministerul Finanțelor Publice a lansat în dezbatere publică două proiecte de ghiduri privind domeniul ajutoarelor de stat, potrivit unui comunicat.

Anterior, Ministerul Finanțelor Publice a modificat și a completat Hotărârea Guvernului nr.807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, prin Hotărârea de Guvern nr. 476/2018 care a fost publicată, pe 9 iulie 2018, în Monitorul Oficial nr. 580.

Ghidurile vor fi aprobate, prin ordin al ministrului Finanțelor Publice, în termen de 15 zile calendaristice de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern nr. 476/2018.

:: Ghidul solicitantului elaborat în baza Hotărârii Guvernului nr. 807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, cu modificările și completările ulterioare – Revizia 2
:: Ghidul de plată a ajutorului de stat acordat în baza H.G. nr. 807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, cu modificările și completările ulterioare – Revizia 2

***

28 iunie 2018: Miercuri, 27 iunie 2018, Ministerul Finanțelor Publice a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

:: Proiectul
:: Nota de fundamentare

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.