Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Schemă de ajutor de stat ref. stimularea investițiilor I Proiect. UPDATE: Ghidul solicitantului și Ghidul de plată I Proiecte. Depunerea cererilor, posibilă începând cu data de 10 septembrie 2018. Cereri depuse – 32
24.09.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

24 septembrie 2018: Duminică, 23 septembrie 2018, Ministerul Finanțelor Publice a informat că au fost depuse 32 de cereri pentru investiții în valoare totală de 3,8 miliarde de lei, care ar urma să creeze 5242 de locuri de muncă și pentru care ajutorul de stat solicitat se ridică la suma totală de 1,38 miliarde de lei, potrivit unui comunicat. Dintre proiectele analizate, 18 au capital românesc, iar 14 au capital străin.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice: „Recent am început procesul de îmbunătățire a cadrului legal privind schema de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 807/2014 și ne propunem ca în viitorul apropiat să venim cu noi modificări care faciliteze accesul la finanțare al unui număr cât mai mare de investitori. Sperăm ca în curând efectele să se regăsească în economia reală, iar 2019 să fie un an al investițiilor care să creeze cât mai multe locuri de muncă. Așa cum am spus în mai multe rânduri îmi doresc ca românii din străinătate să aibă motive reale pentru a se întoarce acasă.”

***

30 august 2018: Miercuri, 29 august 2018, Ministerul Finanțelor Publice a informat că începând de luni, 10 septembrie 2018, condiționat de aprobarea și intrarea în vigoare a ordonanței de rectificare a Legii bugetului de stat pe anul 2018, se pot depune cereri de finanțare prin schema de ajutor de stat 807/2014, potrivit unui comunicat.

Bugetul alocat schemei în anul 2018 pentru emiterea de acorduri pentru finanțare cu plată în perioada 2019-2021 este de 614 milioane lei.

Cererile de acord pentru finanțare, însoțite de documentele justificative, se vor transmite la Registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice. Lista cererilor de acord pentru finanțare depuse și stadiul analizei acestora vor fi publicate pe site-ul MFP, săptămânal.

***

12 iulie 2018: Miercuri, 11 iulie 2018, Ministerul Finanțelor Publice a lansat în dezbatere publică două proiecte de ghiduri privind domeniul ajutoarelor de stat, potrivit unui comunicat.

Anterior, Ministerul Finanțelor Publice a modificat și a completat Hotărârea Guvernului nr.807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, prin Hotărârea de Guvern nr. 476/2018 care a fost publicată, pe 9 iulie 2018, în Monitorul Oficial nr. 580.

Ghidurile vor fi aprobate, prin ordin al ministrului Finanțelor Publice, în termen de 15 zile calendaristice de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern nr. 476/2018.

:: Ghidul solicitantului elaborat în baza Hotărârii Guvernului nr. 807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, cu modificările și completările ulterioare – Revizia 2
:: Ghidul de plată a ajutorului de stat acordat în baza H.G. nr. 807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, cu modificările și completările ulterioare – Revizia 2

***

28 iunie 2018: Miercuri, 27 iunie 2018, Ministerul Finanțelor Publice a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

:: Proiectul
:: Nota de fundamentare

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti