CyberlawDrept civilDrept constituţionalUEBusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporate
ComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

ANCOM. Raportul privind incidentele care au afectat securitatea serviciilor de comunicații electronice 2017

28.06.2018 | JURIDICE.ro

Miercuri, 27 iunie 2018, Autoritatea de Administrare și Reglementare în Comunicații a publicat Raportul privind incidentele care au afectat securitatea și integritatea rețelelor și serviciilor de comunicații electronice în anul 2017, potrivit unui comunicat.

Conform raportului:
– s-au înregistrat 334 de incidente cu impact semnificativ asupra securității și integrității rețelelor și serviciilor de comunicații electronice
– incidentele de securitate au afectat în total peste 10 milioane de conexiuni
– cele mai multe conexiuni afectate de incidentele semnificative raportate către ANCOM au fost cele de telefonie mobilă și SMS (peste 6,1 milioane de conexiuni afectate), urmate de serviciile de internet mobil (peste 3 milioane de conexiuni afectate), telefonie fixă (peste 1 milion de conexiuni afectate) și internet fix (aproximativ 1 milion de conexiuni), cele mai puține conexiuni afectate fiind cele de retransmisie a programelor audiovizuale (aproximativ 250 de mii)
– un incident cu impact semnificativ asupra securității și integrității rețelelor și serviciilor de comunicații electronice a afectat în medie 29.755 de conexiuni, cu 38% mai puține față de anul 2016 (cu o medie de 47.859 conexiuni afectate de un singur incident)
– urata medie a unui incident semnificativ a fost de aproximativ 8 ore și 49 de minute, în timp ce durata totală a incidentelor de securitate raportate pe anul 2017 este de 2.945 de ore (de peste două ori mai mare decât în anul 2016)
– cele mai multe incidente de securitate au avut loc în județul Constanța (40 de incidente), urmat fiind de județele Vaslui (35 de incidente), Timiș și Buzău (32 de incidente, respectiv 31 de incidente)
– cele mai multe incidente semnificative (73%) au fost cauzate de factori externi (ex. întreruperea alimentării cu energie electrică sau secționarea accidentală a fibrei optice etc.), 15% dintre incidente au fost determinate de erori de sistem (software sau hardware), iar 9% de fenomene naturale (ex. ninsori și furtuni care au afectat diferite echipamente).

Sorin Grindeanu, președintele ANCOM: „Conform raportărilor furnizorilor de servicii de comunicații electronice, a crescut cu 20% numărul incidentelor de securitate apărute în anul 2017 față de anul 2016, dar a scăzut semnificativ, cu aproape 38%, numărul mediu al conexiunilor afectate de fiecare incident în parte. Ca și în anii precedenți, cele mai afectate de aceste incidente de securitate sunt conexiunile de servicii mobile (telefonie și internet mobil).”

:: Raportul


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.