Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

ANCOM. Raportul privind incidentele care au afectat securitatea serviciilor de comunicații electronice 2017
28.06.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Cyberlaw, Data protection, Telecom
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 27 iunie 2018, Autoritatea de Administrare și Reglementare în Comunicații a publicat Raportul privind incidentele care au afectat securitatea și integritatea rețelelor și serviciilor de comunicații electronice în anul 2017, potrivit unui comunicat.

Conform raportului:
– s-au înregistrat 334 de incidente cu impact semnificativ asupra securității și integrității rețelelor și serviciilor de comunicații electronice
– incidentele de securitate au afectat în total peste 10 milioane de conexiuni
– cele mai multe conexiuni afectate de incidentele semnificative raportate către ANCOM au fost cele de telefonie mobilă și SMS (peste 6,1 milioane de conexiuni afectate), urmate de serviciile de internet mobil (peste 3 milioane de conexiuni afectate), telefonie fixă (peste 1 milion de conexiuni afectate) și internet fix (aproximativ 1 milion de conexiuni), cele mai puține conexiuni afectate fiind cele de retransmisie a programelor audiovizuale (aproximativ 250 de mii)
– un incident cu impact semnificativ asupra securității și integrității rețelelor și serviciilor de comunicații electronice a afectat în medie 29.755 de conexiuni, cu 38% mai puține față de anul 2016 (cu o medie de 47.859 conexiuni afectate de un singur incident)
– urata medie a unui incident semnificativ a fost de aproximativ 8 ore și 49 de minute, în timp ce durata totală a incidentelor de securitate raportate pe anul 2017 este de 2.945 de ore (de peste două ori mai mare decât în anul 2016)
– cele mai multe incidente de securitate au avut loc în județul Constanța (40 de incidente), urmat fiind de județele Vaslui (35 de incidente), Timiș și Buzău (32 de incidente, respectiv 31 de incidente)
– cele mai multe incidente semnificative (73%) au fost cauzate de factori externi (ex. întreruperea alimentării cu energie electrică sau secționarea accidentală a fibrei optice etc.), 15% dintre incidente au fost determinate de erori de sistem (software sau hardware), iar 9% de fenomene naturale (ex. ninsori și furtuni care au afectat diferite echipamente).

Sorin Grindeanu, președintele ANCOM: „Conform raportărilor furnizorilor de servicii de comunicații electronice, a crescut cu 20% numărul incidentelor de securitate apărute în anul 2017 față de anul 2016, dar a scăzut semnificativ, cu aproape 38%, numărul mediu al conexiunilor afectate de fiecare incident în parte. Ca și în anii precedenți, cele mai afectate de aceste incidente de securitate sunt conexiunile de servicii mobile (telefonie și internet mobil).”

:: Raportul

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti