CyberlawDrept civilDrept constituţionalUEBusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporate
ComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

CEDO. Cauza M.L. și W.W. împotriva Germaniei. Dreptul publicului de a accesa informații arhivate pe internet vs. „dreptul la uitare”

29.06.2018 | JURIDICE.ro

Joi, 28 iunie 2018, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în cauza M.L. și W.W. împotriva Germaniei.

Curtea a stabilit că dreptul publicului de a accesa informații arhivate pe internet prevalează asupra „dreptului la uitare” al persoanelor condamnate, sens în care celor reclamanți, condamnați pentru crimă în 1993, nu le-a fost lezat dreptul la viață familială și privată, consacrat de art. 8 al Convenției Europene a Drepturilor Omului, prin menținerea numelor lor în articole despre condamnare disponibile pe mai multe site-uri de știri.

Potrivit Curții, „includerea în reportaje a elementelor individualizante, precum numele complet al persoanei vizate, constituie un aspect important al muncii presei”, sens în care „disponibilitatea reportajelor” în cauză contribuie „la o dezbatere de interes general pe care scurgerea timpului nu o face să dispară”.

:: Hotărârea (în limba franceză)


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.