Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

CEDO. Cauza M.L. și W.W. împotriva Germaniei. Dreptul publicului de a accesa informații arhivate pe internet vs. „dreptul la uitare”

29.06.2018 | JURIDICE.ro

Joi, 28 iunie 2018, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în cauza M.L. și W.W. împotriva Germaniei.

Curtea a stabilit că dreptul publicului de a accesa informații arhivate pe internet prevalează asupra „dreptului la uitare” al persoanelor condamnate, sens în care celor reclamanți, condamnați pentru crimă în 1993, nu le-a fost lezat dreptul la viață familială și privată, consacrat de art. 8 al Convenției Europene a Drepturilor Omului, prin menținerea numelor lor în articole despre condamnare disponibile pe mai multe site-uri de știri.

Potrivit Curții, „includerea în reportaje a elementelor individualizante, precum numele complet al persoanei vizate, constituie un aspect important al muncii presei”, sens în care „disponibilitatea reportajelor” în cauză contribuie „la o dezbatere de interes general pe care scurgerea timpului nu o face să dispară”.

:: Hotărârea (în limba franceză)


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan