Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Judecătoria Mediaș. Distincție fraudă informatică – înșelăciune


3 iulie 2018 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Judecătorii, SELECTED
Iulia-Andreea Lupu

Iulia-Andreea Lupu

Judecătoria Mediaș a hotărât că, în ceea ce privește elementul material, diferența dintre infracțiunea de fraudă informatică (art. 249 Cod penal) și infracțiunea de înșelăciune (art. 244 Cod penal) este dată de faptul că prima se săvârșește asupra unui sistem informatic, iar înșelăciunea săvârșită prin plasarea unor oferte de vânzare a unor produse, plata unui avans din partea cumpărătorului și netransmiterea proprietății asupra bunului se realizează prin intermediul unui sistem informatic. În speță, inculpatul a plasat anunțuri de vânzare pe site-ul OLX a unor bunuri pe care nu le deține, acesta putând la fel de bine să le publice și în formă scrisă prin intermediul unui ziar sau să le prezinte în cadrul unei emisiuni radio. În consecință, instanța a schimbat încadrarea juridică a faptei de care este acuzat inculpatul din infracțiunea de fraudă informatică în infracțiunea de înșelăciune. (Sentința penală nr. 88 din data de 3 aprilie 2018 pronunțată de Secția Generală a Judecătoriei Mediaș având ca obiect frauda informatică)

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică