Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

Baroul Timiș. Desfășurarea primei ediții a seriei de întâlniri trimestriale judecători-avocați
03.07.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 21 iunie 2018, ora 12:00, a avut loc prima ediţie a seriei de întâlniri trimestriale dintre judecători și avocați, pe teme de actualitate aflate în sfera preocupărilor ambelor categorii profesionale. Seria de evenimente marchează inițiativa Tribunalului Timiș orientată înspre armonizarea relațiilor profesionale dintre judecători și avocați, fluidizarea comunicării în instanță și identificarea unor soluții practice menite a spori calitatea actului de justiție în sprijinul beneficiarului final, cetățeanul.

La întâlnirea organizată la sediul Tribunalului Timiș au participat, din partea Tribunalului Timiș,  judecător Adriana Stoicescu, președintele Tribunalului Timiș, judecător Ștefan Dorin Caravelea, președintele Secției de Contencios Administrativ și Fiscal și membru al Colegiului de Conducere al Tribunalului Timiș, judecător dr. Mădălina Jebelean, din cadrul Secției de Contencios Administrativ și Fiscal, judecător Ovidiu Călin Roman, membru al Colegiului de Conducere al Tribunalului Timiș și purtător de cuvânt, membru al Secției de Contencios Administrativ și Fiscal, Mariana Vancea, grefier secţia penală și Diana Țolescu, grefier sindic, iar din partea Baroului Timiș, avocat dr. Sergiu I. Stănilă, Decanul Baroului Timiș, avocat Cristian Banda, prodecanul Baroului Timiș, avocat Cornel Cuc, avocat Anton Iuhasz, avocat Mugurel Gh. Mitran, avocat dr. Florina Popa, avocat Olivian Țăran, toți membri ai Consiliului Baroului Timiș, precum și avocații Ioan Flavius Stanca și Ovidiu Rez, avocați stagiari în Baroul Timiș.

Cea dintâi ediție, având ca temă de discuție Eficientizarea comunicării judiciare ca mijloc de armonizare a colaborării profesionale, a urmărit antamarea mai multor aspecte, propunerile venind atât din partea magistraților, cât și din partea avocaților.

Întâlnirea a fost deosebit de benefică, soluțiile agreate urmând a fi puse în practică, în interesul exclusiv al unei bune înfăptuiri a actului de justiție.

Reprezentanții celor două corpuri profesionale, respectiv al judecătorilor din cadrul Tribunalului Timiș și al avocaților din Baroul Timiș își propun continuarea organizării acestor întâlniri, cu o frecvență trimestrială, precum și organizarea unor întâlniri viitoare, în același scop, la care să fie invitați reprezentanți ai judecătoriilor din teritoriu și ai parchetelor de pe lângă instanțele locale din Timișoara, dar și ale altor categorii profesionale (experți judiciari, executori judecătorești, etc.).

Nu în ultimul rând, s-a convenit participarea împreună în cadrul Proiectului de promovare a educației juridice în unitățile de învățământ din județul Timiș, cu precădere în cele din mediul rural, urmând a se organiza și această activitate în perioada imediat următoare.

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.