Protocol de colaborare în domeniul educației financiare între ASF și Comisia Națională a Pieței Financiare din Republica Moldova
4 iulie 2018 | JURIDICE.ro
Marți, 3 iulie 2018, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Comisia Națională a Pieței Financiare din Republica Moldova au încheiat un protocol de colaborare în domeniul educației financiare, potrivit unui comunicat.
Obiectivele protocolului vizează, în principal, crearea unui cadru instituțional comun care să asigure îmbunătățirea gradului de educație financiară a reprezentanților piețelor financiare și a consumatorilor de servicii financiare non-bancare din Republica Moldova. Astfel, se asigură și o protecție adecvată a drepturilor și intereselor acestora din urmă.
Programele de educație financiară se vor desfășura pe mai multe paliere:
– la nivelul sistemului de învățământ (primar, gimnazial, liceal și universitar) prin desfășurarea unor programe și proiecte adaptate fiecărui ciclu în parte;
– la nivel general prin realizarea unor materiale informative (DVD-uri, pliante, broșuri) care vor fi distribuite participanților la activitățile educaționale, precum și prin dezvoltarea unei platforme informatice care va conține date despre evenimentele și programele de educație financiară adresate populației.
Totodată, protocolul de colaborare presupune și realizarea unui studiu cu privire la nivelul educației financiare din Republica Moldova, precum și punerea în aplicare a unor proiecte de îmbunătățire a Strategiei Naționale de Educație Financiară.
Leonardo Badea, președintele ASF: „Vom împărtăși experiența noastră în materie de educație financiară și partenerilor din Republica Moldova. Într-o piață financiară globală, este foarte important să avem consumatori bine informați și educați. Numai așa putem implementa cu succes strategiile de dezvoltare pentru piețele financiare non-bancare.”
Ovidiu Wlassopol, prim-vicepreședintele ASF: „Această inițiativă are ca principal scop formarea unei culturi financiare a consumatorilor care să contribuie la o mai bună înțelegere a conceptelor și a mecanismelor financiare. Educația timpurie este foarte importantă în acest domeniu, de aceea ne vom concentra activitățile asupra sistemului de învățământ.”
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro