Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Grefier, obligat la plata unor daune morale de 20.000 de euro către un fost deținut
04.07.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept civil, Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 29 iunie 2018, Judecătoria Iași a dispus condamnarea Cristinei Victor, grefier la Tribunalul Iași, la plata unei amenzi penale în cuantum de 18.000 lei pentru săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu, potrivit ziare.com.

Totodată, instanța a admis acțiunea civilă formulată în cauză și a dispus obligarea inculpatei la plata sumei de 20.000 euro către partea civilă, reprezentând daune morale.

Potrivit procurorilor, Cristina Victor nu ar fi comunicat Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași un extras dintr-o hotărâre prin care s-a dispus liberarea condiționată a lui Marin Mocanu, parte civilă în prezenta cauză, care executa o pedeapsă de 18 ani de închisoare pentru omor. Deținutul, care ar fi trebuit sa fie eliberat chiar în ziua pronunțării hotărârii de admitere a cererii de liberare condiționată, a fost eliberat abia după șase luni, timp în care a formulat alte trei cereri de liberare condiționată care i-au fost respinse. În acest context, Marin Mocanu a solicitat daune morale de 50.000 de euro.

La rândul său, grefierul a respins acuzațiile aduse, precizând că a efectuat comunicarea prin fax, însă, din cauza unei defecțiuni a aparatului, aceasta nu a ajuns la destinatar. Totodată, apărătorul Cristinei Victor a precizat că nu îi revine grefierului sarcina de a urmări atent cursul unui dosar.

Ionel Nechita, avocatul Cristinei Victor: „Noi facem apel la decizia aceasta, care este absurdă. Deocamdată ne-am încălzit la Judecătorie. Degeaba ne-am prezentat și am susținut netemeinicia acuzațiilor, nu ne-a băgat nimeni în seamă.

Din punctul nostru de vedere, exista două variante: responsabilitatea pentru situație aparține tuturor celor care au avut acel dosar pe masa sau nu există fapta care să fie incidentă unei infracțiuni. Din păcate, în România, cel mai mic plătește.”

Decizia Judecătoriei Iași nu este definitivă.

:: Minuta

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti