Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

TUE. Cauza T-478/15, România / Comisia. Acțiune în anulare. Obligația de a plăti Comisiei o sumă corespunzătoare unei pierderi de resurse proprii
04.07.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Acțiune în anulare – Resurse proprii ale Uniunii Europene – Obligația de a plăti Comisiei o sumă corespunzătoare unei pierderi de resurse proprii

În cauză, România a solicitat anularea unei decizii a Comisiei din 2015 sub forma unei scrisori prin care s-a pretins României să pună la dispoziția bugetului UE suma de 1 079 513 EUR, considerată resursă proprie a UE.

Comisia consideră că România este responsabilă pentru pierderea resurselor proprii ale UE suportate în Germania în legătură cu o operațiune de tranzit a mărfurilor destinate Germaniei.

Potrivit Comisiei, autoritățile române nu au reușit să garanteze aplicarea corectă a dispozițiilor vamale ale Uniunii, ceea ce a dus la imposibilitatea autorităților germane de a colecta sau de a recupera taxele vamale, care sunt resurse proprii tradiționale ale UE.

Comisia clarifică faptul că, deși România nu a fost responsabilă de perceperea taxelor vamale suportate pentru importurile în Uniune, aceasta a rămas financiar răspunzătoare pentru pierderile de resurse proprii ale UE, în cazul în care autoritățile sau reprezentanții acestora au făcut greșeli sau au acționat în mod fraudulos.

Prin Ordonanța din 28 iunie 2018, Tribunalul a respins acțiunea înaintată de România împotriva Comisiei pentru abrogarea ordinului impus.

:: Cauza

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.