Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar (MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete)
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu
CSM, Ministerul Public şi DNA
Transmisiunile live, înregistrarile video şi transcripturile conferinţelor şi dezbaterilor JURIDICE.ro sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj şi Timiş. 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti şi membrii UNELM.
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Concurs de admitere în magistratură – 10 iulie – 16 octombrie 2018. UPDATE: Tematica și bibliografia. Posturile. Rectificare

10.07.2018 | JURIDICE.ro

12 iulie 2018: Consiliul Superior al Magistraturii a publicat o rectificare a listei posturilor de judecător în privința cărora se poate dispune suplimentarea.

:: Rectificarea

***

10 iulie 2018: Consiliul Superior al Magistraturii a publicat următoarele documente:

:: Anunțul de concurs
:: Calendarul concursului
:: Cererea de înscriere
:: Lista posturilor de judecător în privința cărora se poate dispune suplimentarea
:: Lista posturilor de judecător scoase la concurs
:: Lista posturilor de procuror scoase la concurs
:: Lista posturilor de procuror în privința cărora se poate dispune suplimentarea
:: Metodologia de desfășurare a testării psihologice
:: Metodologia privind organizarea și desfășurarea interviului
:: Regulamentul de organizare a concursului
:: Tematica și bibliografia

***

5 iulie 2018: Miercuri, 4 iulie 2018, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, cu unanimitate, a hotărât organizarea concursului de admitere în magistratură, la Bucureşti, în perioada 10 iulie – 16 octombrie 2018, conform calendarului propus de Institutul Național al Magistraturii și Direcția Resurse Umane și Organizare.

Totodată, Plenul CSM:
– a stabilit numărul şi posturile de judecător care urmează a fi scoase la concursul de admitere în magistratură, conform anexei (15 DA, 2 nule)
– a stabilit numărul şi posturile de procuror care urmează a fi scoase la concursul de admitere în magistratură, conform anexei (15 DA, 2 nule)
– a stabilit ordinea posturilor de judecător în privinţa cărora se poate dispune suplimentarea în condiţiile art. 25 alin.2 din Regulament, conform anexei(16 DA, 1 nul)
– a stabilit ordinea posturilor de procuror în privinţa cărora se poate dispune suplimentarea în condiţiile art. 25 alin.2 din Regulament, conform anexei (16 DA, 1 nul)
– componenţa comisiei de admitere a concursului de admitere în magistratură (unanimitate, după caz, majoritate)
– a aprobat ordinea, condiţiile şi limitele în care se poate dispune suplimentarea, după cum urmează:
a) în cazul incidenţei ambelor situaţii prevăzute de art. 25 alin. 2 lit. a şi b, suplimentarea poate fi dispusă numai cu privire la
posturile din listele suplimentare, cu aplicarea, după caz, la medii egale, a criteriilor de departajare prev. de art. 25 alin. 3
din Regulament(14 DA, 3 nule)
b) suplimentarea poate fi dispusă numai în limita posturilor de judecător şi procuror din listele suplimentare, care sunt
efectiv vacante, adică nu au fost ocupate prin alte modalităţi până la data la care s-ar dispune suplimentare (15 DA, 2 nule)
c) ordinea de suplimentare este ordinea din listele
suplimentare(14 DA, 3 nule)
d) la stabilirea numărului de posturi din listele suplimentare, distinct pentru instanţe şi parchete, corespunzător numărului de candidaţi admişi după cele două etape ale concursului şi care nu s-au încadrat în numărul de posturi scoase la concurs, se va avea în vedere ponderea pe care posturile scoase la concurs pentru instanţe, respectiv parchete o au în totalul posturilor scoase la concurs (14 DA, 3 nule)

Totodată, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat (14 DA, 2 nule, 1 amânare):
– tematica şi bibliografia concursului, propuse de INM
– metodologia privind organizarea şi desfăşurarea interviului
– metodologia privind organizarea şi desfăşurarea testării psihologice
– cererea tipizată de înscriere la concurs
– taxa de înscriere la concurs în cuantum de 550 lei.

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 7)


Aflaţi mai mult despre ,

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan