CyberlawDrept civilDrept constituţionalUEBusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporate
ComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

MCSI. Ghidului Solicitantului aferent Acţiunii 2.3.2, lansat

04.07.2018 | JURIDICE.ro

Miercuri, 4 iulie 2018, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale, și Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Competitivitate, au lansat Ghidului Solicitantului aferent Acţiunii 2.3.2 – Asigurarea securității cibernetice a sistemelor TIC și a rețelelor informatice – Axa prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, potrivit unui comunicat.

Alocarea financiară pentru acest apel este de 30.000.000 de euro, urmând a fi depuse două proiecte.

Primul proiect vizează realizarea unui Sistem de alertă timpurie și informare în timp real – RO-SAT ce are ca obiectiv general dezvoltarea și consolidarea capabilităților naționale de prevenire, identificare, analiză și reacție la incidentele de securitate cibernetică.

Cel de-al doilea proiect vizează Actualizarea și dezvoltarea sistemului național de protecție a infrastructurilor IT&C cu valențe critice pentru securitatea națională împotriva amenințărilor provenite din spațiul cibernetic.

Alocarea financiară pentru acest apel este de 30.000.000 de euro.

Petru Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale: „Asigurarea unui mediu cibernetic sigur, combaterea unui număr cât mai mare a ameninţărilor informatice aduse de noile tehnologii și controlul nivelului de securitate în spaţiul virtual reprezintă o prioritate la nivel european, preluată şi asumată de ţara noastră. Prin lansarea Ghidului Solicitantului aferent Acţiunii 2.3.2 se realizează un pas important pentru consolidarea normelor legate de securitate, proiectele care vor fi implementate urmând să vină în sprijinul instituţiilor publice şi private, dar şi al cetăţenilor. Acest lucru presupune sporirea rezistenței infrastructurii cibernetice, constând în sisteme informatice, rețele și servicii de comunicații electronice, prin implementarea de soluții tehnice de protejare a acestora. Se vizează deopotrivă constituirea și operaționalizarea sistemului de securitate cibernetică națională.”

:: Ghidul


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.