BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

ANSVSA. Porumbul congelat contaminat cu Listeria Monocytogenes nu a ajuns în România. UPDATE: Retragere de pe piață a produselor companiei Greenyard. Prezența bacteriei, infirmată

24.07.2018 | JURIDICE.ro

24 iulie 2018: Luni, 23 iulie 2018, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a informat că analizele de laborator au infirmat prezența Listeriei monocytogenes în următoarele tipuri de produse congelate, potrivit unui comunicat: amestec mexican de legume, fasole verde păstăi tăiată, spanac frunze tăiat, amestec  mexican „Gradena” și căpșuni congelate rapid “Felco”.

***

12 iulie 2018: Miercuri, 11 iulie 2018, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a informat că rezultatele examinărilor de laborator au infirmat prezența Listeriei monocytogenes în probele prelevate din următoarele tipuri de produse congelate, aflate pe lista de distribuție a produselor congelate pentru care s-a inițiat retragerea preventivă de la comercializare din statele membre, potrivit unui comunicat: fasole verde tăiată, broccoli, ardei gras fâșii, porumb dulce, amestec mexican de legume.

Probe prelevate din alte produse congelate, care au făcut obiectul retragerii preventive în Uniunea Europeană, sunt în curs de analizare în laborator.

Totodată, în cadrul teleconferinței organizate de Comisia Europeană privind produsele congelate Greenyard s-a decis, potrivit unui al doilea comunicat:
– menționarea pe etichetele acestui tip de produse recomandarea ca acestea să fie preparate termic întrucât Listeria monocytogenes se distrugere prin tratare termică – fierbere;
– transmiterea de către CE a unei informări pe acest subiect, care va cuprinde recomandări pentru fi difuzate către consumatorii din toate statele membre;
– continuarea monitorizării procedurilor de retragere a produselor companiei Greenyard din Ungaria.

***

6 iulie 2018: Joi, 5 iulie 2018, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a primit notificări din partea a două firme care comercializează produse ale companiei „Greenyard”, despre decizia companiei producătoare de a retrage toate produsele aflate la comercializare pe piața europeană, inclusiv de pe piața României, potrivit unui comunicat.

Produsele congelate aparținând companiei „Greenyard” au fost retrase de la raft. Retragerea a avut caracter preventiv, fiind efectuată în baza principiului precauției.

Având în vedere implicarea mai multor state membre în acest caz, Comisia Europeană, prin DG SANTE, va organiza, în data de 11 iulie 2018, o teleconferință cu toate statele membre pentru a discuta aspecte legate de gestionarea situației generată de prezența Listeria monocytogenes în porumbul congelat și, posibil alte legume congelate, potrivit unui al doilea comunicat al ANSVSA.

***

Joi, 5 iulie 2018, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a precizat că România nu figurează pe lista de distribuție a porumbului congelat contaminat cu Listeria Monocytogenes, produs în Ungaria, conform informaţiilor primite până în acest moment de ANSVSA, prin Punctul Naţional de Contact al Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje din România, potrivit unui comunicat.


Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.