« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Precizări CSM ref. avizul privind modificarea Codului penal
06.07.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Joi, 5 iulie 2018, Consiliul Superior a Magistraturii a transmis următoarele precizări cu privire la avizul asupra proiectului de Lege privind punerea în acord a prevederilor Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, în contextul afirmațiilor senatorului Liviu Pop din cadrul emisiunii „Matinal”, difuzată în data de 4 iulie 2018 de RFI, potrivit cărora „abuzul în serviciu a fost clar preluat de la ceea ce a propus Consiliul Superior al Magistraturii”, potrivit unui comunicat:
– din analiza minutei Comisiei nr.1 – „Legislaţie şi cooperare interinstituţională” din data de 4, 7 și 8 mai 2018, publicată pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii la data de 10 mai 2018, rezultă că proiectul înaintat Consiliului spre consultare nu cuprinde propunerile forului legislativ cu privire la modificarea dispoziţiilor art. 297 din Codul penal;
– propunerile de modificare au privit, în mod cronologic, dispoziţiile art. 269, art. 298, apoi a fost analizată, în continuare, propunerea de modificare a art. 309 şi următoarele din Codul penal, nefăcându-se şi o analiză a art. 297 din acelaşi cod, atâta timp cât Consiliul Superior al Magistraturii nu a fost învestit în ceea ce priveşte exprimarea unui punct de vedere asupra modificării în discuţie.

 
Secţiuni: Drept penal, Lege 9, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD