Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Afaceri transfrontaliere, Flux informații

Parlamentul European. Călătorii scutiți de viză vor fi verificați în prealabil

6 iulie 2018 | Irina RIMARU
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Joi, 5 iulie 2018, Parlamentul European a votat noi reguli conform cărora cetăţenii din ţările non-UE scutiţi de obligația de a deține viză vor avea nevoie să obțină o autorizație înainte de a călători în UE, potrivit europarl.europa.eu.

Kinga Gál (PPE, Ungaria), raportor al Parlamentului European: „ETIAS va umple un gol în ceea ce priveşte informaţiile privind călătorii scutiţi de viză, printr-un proces de evaluare a riscurilor de securitate, migraţie ilegală, sau înalt risc epidemic prezentate de aceştia, înainte ca ei să ajungă la graniţa externă. Noul sistem va contribui în mod semnificativ la întărirea securităţii cetăţenilor UE. Este, aşadar, un pas important înainte către sisteme informaționale privind frontierele şi securitate, care să fie mai puternice şi mai inteligente.

Autorizația de călătorie va costa 7 euro – este gratuită pentru persoanele sub 18 ani şi peste 70 de ani – şi va fi valabilă pe o perioadă de 3 ani, sau până la data de expirare a documentului de călătorie.

Irina Rîmaru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică