Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

ANAF. Precizări ref. depunerea declarației unice. UPDATE: Termenul de depunere, extins până la 31 iulie 2018. Aplicație dedicată

13.07.2018 | JURIDICE.ro

13 iulie 2018: Agenția Națională de Administrare Fiscală a informat că declarația unică se poate depune online, prin accesarea https://declunica.anaf.ro/, acolo unde este disponibilă o aplicație informatică dedicată, potrivit unui comunicat.

Pentru depunerea declarației prin intermediul aplicației se vor utiliza datele de logare din Spațiul Privat Virtual.

ANAF recomandă utilizarea din timp a aplicației dedicate completării și depunerii online a declarației unice pentru a se evita îngreunarea procedurii de depunere de către un număr mare de utilizatori înregistrați simultan în sistem.

***

13 iulie 2018: Joi, 12 iulie 2018, Ministerul Finanțelor Publice a informat că termenul de depunere a formularului „Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” a fost extins până la data de 31 iulie 2018, potrivit unui comunicat.

Termenul a fost extins deoarece atât bonificaţia de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 15 martie 2019, cât și cea acordată corespunzător pentru contribuţiile sociale datorate, au condus la un interes crescut din partea contribuabililor, ceea ce a determinat îngreunarea Spațiului Privat Virtual prin numărul foarte mare de accesări ale acestui serviciu online gratuit în apropierea expirării termenului.

***

9 iulie 2018: Vineri, 6 iulie 2018, Agenția Națională de Administrare Fiscală a reamintit următoarele aspecte cu privire la depunerea formularului „Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”, potrivit unui comunicat:
– termenul limită pentru depunere este luni, 16 iulie 2018
– declarația se depune de către persoanele care au obligația declarării veniturilor realizate din România sau/și din străinătate în anul 2017, declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2018 și de către persoanele care au obligația declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuții sociale și, după caz, a declarării contribuțiilor sociale datorate pentru anul 2018
– pentru depunerea declarației online, până la 16 iulie 2018 inclusiv, se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit plătit integral până la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligațiile fiscale anuale pentru anul 2018
– declarația se poate depune și în format hârtie, la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF sau prin poștă
– formularul și instrucțiunile de completare pot fi descărcate aici
– declarația unică poate fi rectificată de către contribuabili din proprie inițiativă.


Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan

No announcement available or all announcement expired.