« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Augustin Lazăr a participat la evenimentul ”Statul de drept în România la o sută de ani de la Marea Unire. Rolul profesiilor juridice”
09.07.2018 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 6 iulie 2018, Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a participat la conferința științifică cu titlul ”Statul de drept în România la o sută de ani de la Marea Unire. Rolul profesiilor juridice”, organizată de Uniunea Juriștilor din România cu prilejul sărbătoririi Zilei Justiției. În alocuțiunea rostită cu această ocazie, Augustin Lazăr a transmis un mesaj de unitate a profesiilor juridice, având ca temei principiile statului de drept, în care rolul justiției și al independenței celor care o înfăptuiesc este esențial. De asemenea, Augustin Lazăr a evocat dintr-o perspectivă istorică și culturală personalitatea unor mari juriști români, printre care primii zece procurori generali.

La evenimentul care s-a desfășurat la Hotelul Athenée Palace Hilton au participat și alți procurori din cadrul Ministerului Public, precum și reprezentanți ai celor mai importante instituții din sistemul judiciar: Nicolae Liviu Popa, secretar de stat în Ministerul Justiției, judecător Andreea Ciucă, președinte al Curții de Apel Târgu Mureș și președinte al Asociației Magistraților din România, avocat Cristina Gheorghe, vicepreședinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România și decan al Baroului Brașov, Bogdan Ciucă, președintele Consiliului Științific al Institutului Național al Notarilor din România, Gabriel Constantin, vicepreședinte al Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești, Valentin Truțanu, președintele Ordinului Consilierilor Juridici din România, și Ioan Chelaru, președintele Uniunii Juriștilor din România, amfitrionul manifestării.

:: Sursa : www.mpublic.ro

 
Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.