Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC
4 comentarii

Ministerul Justiției. Selecție ref. numire procuror șef al DNA. UPDATE: Candidații. Reluare procedură. Candidații. Adina Florea, propusă. Discutarea propunerii de către CSM, amânată. Aviz negativ de la CSM. Hotărârea CSM
15.10.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

15 octombrie 2018: Vineri, 12 octombrie 2018, Consiliul Superior al Magistraturii a publicat Hotărârea nr. 464 din 8 octombrie 2018 prin care a avizat negativ propunerea ministrului Justiției privind numirea Adinei Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

:: Hotărârea

***

8 octombrie 2018: Luni, 8 octombrie 2018, Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că, în şedinţa de astăzi, Secţia pentru procurori a CSM, cu majoritate, a avizat negativ propunerea ministrului Justiției de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a Adinei Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, potrivit unui comunicat.

Hotărârea Secţiei pentru procurori va fi motivată şi transmisă Ministerului Justiţiei.

***

28 septembrie 2018: Joi, 27 septembrie 2018, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât amânarea analizării propunerii ministrului Justiţiei de avizare a numirii în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a Adinei Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru data de 8 octombrie 2018, ora 10.00, potrivit unui comunicat.

***

6 septembrie 2018: Ministerul Justiției a informat că Adina Florea va fi propusă pentru funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, potrivit unui comunicat.

Propunerea urmează să fie transmisă Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obținerii avizului consultativ, și ulterior, Președintelui României, Klaus Iohannis, pentru numirea în funcție.

:: Proiect managerial – Sorin ARMEANU
:: Proiect managerial – Andrei BODEAN
:: Proiect managerial – Adina FLOREA
:: Proiect managerial – Nicolae LUPULESCU
:: Proiect managerial – Gabriela SCUTEA
:: Proiect managerial – Paula-Nicoleta TĂNASE

***

29 august 2018: Ministerul Justiției a informat că toți cei șase candidați înscriși îndeplinesc condițiile legale pentru participarea la selecție, potrivit unui anunț.

Interviurile se vor susține în zilele de 3 și 4 septembrie 2018.

***

24 august 2018: Ministerul Justiției a informat că și-au depus candidatura pentru funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție următoarele persoane, potrivit unui anunț:

1. Paula-Nicoleta Tănase
2. Nicolae Lupulescu
3. Gabriela Scutea
4. Andrei Bodean
5. Adina Florea
6. Sorin Armeanu.

***

27 iulie 2018: Ministerul Justiției a informat că niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare desemnării pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție întrucât, în cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nu au fost prezentate suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situației actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanțelor manageriale, potrivit unui comunicat.

În acest context, procedura de selecție urmează a fi reluată, noul termen pentru depunerea candidaturilor fiind 24 august 2018 (inclusiv), potrivit unui anunț.

:: Proiect managerial – Camelia Elena C. Grecu
:: Proiect managerial – Marius Iacob
:: Proiect managerial – Cristian Aurel Lazăr
:: Proiect managerial – Florentina Mirică
:: Standarde de organizare și desfășurare
:: Standardele de evaluare a interviului

***

24 iulie 2018: Ministerul Justiției a informat că toți cei patru candidați îndeplinesc condițiile legale pentru participare la selecție, potrivit unui anunț.

Interviul se va susține joi, 26 iulie 2018, începând cu ora 9:00, la sediul Ministerului Justiției.

***

23 iulie 2018: Ministerul Justiției a informat că au depus candidaturi următorii patru procurori, potrivit unui anunț:
Florentina Mirică
Aurel Cristian Lazăr
Marius Constantin Iacob
Camelia Elena Grecu.

***

10 iulie 2018: Luni, 9 iulie 2018, Ministerul Justiției  informat că organizează, în perioada 9-30 iulie 2018, selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, potrivit unui anunț.

Procurorii interesați se pot înscrie până la data de 23 iulie 2018.

:: Standarde de organizare și desfășurare
:: Standardele de evaluare a interviului

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Au fost scrise până acum 4 de comentarii cu privire la articolul “Ministerul Justiției. Selecție ref. numire procuror șef al DNA. UPDATE: Candidații. Reluare procedură. Candidații. Adina Florea, propusă. Discutarea propunerii de către CSM, amânată. Aviz negativ de la CSM. Hotărârea CSM”

 1. Amelia FARMATHY spune:

  Mda, încă vreo 2-3 intrări (sau, poate, ar trebui să le numesc, mai degrabă, ieșiri) ale tatălui doamnei procuror, în direct, și candidatura doamnei procuror e serios, hm, cum să spun elegant, configurată:))))).
  Să mă ierte domnia sa, dar dacă așa se raportează un tată la fiica sa de 52 de ani, în loc să îi trimită, elegant și scurt, pe reporterii sau realizatorii de emisiuni, nu la plimbare, ci la candidată, ar cam fi ceva loc de _hai să le numim – ceva nedumeriri, asta, dincolo de coordonatele, în sine, ale convorbirii (mărturisesc, un picuț vinovată, că… m-am amuzat, ascultând convorbirea, redată, în direct și în reluare, pe B1TV, dar și ”capcana” atât de de la vedere întinsă încât ”dioptrii” minime erau suficiente pentru a se putea ocoli ”căderea”), savuroase ce-i drept, mai ales în ceea ce privește intervenția, de maxim bun simț, de pe fundalul convorbirii telefonice, a celei de a treia părți, cum s-ar zice.

  Păcat pentru doamna procuror, chiar nu are, în toată această ieșire, pe tv., a tatălui domniei sale _întotdeauna am crezut că marile bucurii și satisfacții se trăiesc cât mai discret cu putință, doar alături de cei dragi, nu în public -, personal, nicio vină, deși un sms prin care să își invite, preventiv, părinții la discreție ar fi fost, eventual, oportun.
  Eu așa avea, însă, o altă curiozitate, fără nicio legătură cu astă pățanie: chiar i-a folosit numele cineva, în petiția semnată de 4000 de magistrați, prin care erau criticate preconizatele modificări ale CP, fără să îi ceară nimeni permisiunea, că mi se pare grav dacă e așa, după cum mi-e cam greu să cred că nu și-ar aminti dacă a semnat sau nu (sau dacă și-a exprimat acordul ca numele său să figureze pe listă)?
  Eu, de exemplu, știu că nu sunt pe listă și că nu am semnat, dar nici procuror-șef DNA nu o să ajung, fir-ar să fie:)))))).

  Aceasta e o întrebare legitimă din cel puțin trei motive: fie a semnat și neagă acum, că, e adevărat, nu prea cadrează cu citatele din spusele bibliografice ale dânsului, ceea ce nu ar face niciun om cu coloană vertebrală, fie i-a fost adăugat numele, fără să o consulte cineva în prealabil, dar domnia sa _oare de ce? – nu a reacționat ferm și rapid, cerând ca numele să-i fie șters imediat din ”compoziția” unui demers pe care nu a înțeles să și-l asume, fie chiar, ”pe bune” cum s-ar zice, nu își mai amintește, și atunci mă întreb cum va conduce o instituție cu… atâtea probleme, pe care însăși domnia sa le enumeră (e drept, încă generic, dar, pe de altă parte, nici nu s-a apucat încă de o evaluare cu dosarele și statisticile pe birou), dacă nu își mai amintește o împrejurare banală până la urmă.
  Când nu îți mai amintești, ca persoană, lucruri de genul acesta, cum spuneam, banale până la urmă, mai degrabă se pare că te îndrepți spre pensie decât spre funcții de conducere, să mă ierte Dumnezeu pentru sinceritate!

 2. Razvan Nicolae MICUL spune:

  Doamnă FARMATHY, nu vă suspectam de naivitate. Cu toate că aspectul cu numerele de la mașină mi-a zdruncinaat părerile. Partidul dorește desfințarea DNA, nu numirea unui procuror șef. Jocul este de comunicare, nicidecum juridic. Sunt realități diferite.

 3. Amelia FARMATHY spune:

  Episodul cu numerele arată diferenţa dintre noi:dvs. sunteţi oripilat de vulgaritate, eu o accept ca parte inerentă (chiar necesară uneori pentru o „binecuvântată” descărcare nervoasă, luaţi exemplul unui ofer care stă în trafic câte două ore, zilnic, pentru un drum pe care l-ar parcurge în vreo 30, acela, cu siguranţă, mai devreme sau mai târziu, se va dezlănţui, posibil chiar vulgar, dar scuzabil, căci aproape nimeni nu are nervi de fier) a vieţii.
  În plus, în exemplul care a ocazionat discuţia, nimeni nu era jignit, căci acest atribut se regăseşte ataşat unei persoane, iar îndemnul cu pricina(o exprimare vulgară desemnând o o practică sexuală, hm, normală, dacă e precedată de consimţământ:), dar, în fine, să nu intrăm în detalii) nu putea fi „lipit” de vreo persoană care să aibă de obiectat la… trimiterea cu pricina şi la inexistenţa consimţământului său, anterior exprimat.
  Dacă, spre exemplu, în loc de m word, ar fi scris hoţii sau incapabilii sau urâţii(mă rog, ceva cu conotaţii negative, dar exprimat mai… elegant) urmat de iniţialele ce au prilejuit toată agitaţia (ilegală, de altfel, căci moralitatea e sinonimă, de prea multe ori, cu ipocrizia, astfel încât eu una sunt foarte rezervată să o invoc), aţi fi considerat că se situa în marja libertăţii de exprimare sau eraţi de acord cu toată urmărirea?

  În fine, dacă vi se pare naivitate, e o apreciere asupra căreia nu pot interveni şi nici nu îmi propun, dar, ca experienţă de viaţă, pot să afirm că am întâlnit deseori oameni foarte „educaţi” (am văzut, spre exemplu, de curând, unul care îşi răsfoia paginile de pe care lectura, cu degetul, deget anterior umezit cu salivă, cu pretenţii de educaţie înaltă,de altminteri), lipsiţi de un elementar caracter, dar şi mulţi oameni „obişnuiţi”, cu m word sau altul similar folosit măcar o dată de zi, dar pe Cuvântul (altul decât cel cu m) cărora te puteai bizui.
  Şi aşa am învăţat să trec dincolo de aparenţe.
  Cu referire la postarea mea anterioară, şi dvs., şi eu citim, de obicei – nu mă îndoiesc – un text atât urmărind rândurile cât şi printre rânduri :).
  Şi cu asta cred că am spus tot.

 4. Razvan Nicolae MICUL spune:

  Cei care au rostogolit și amplificat mesajul numerelor de la mașina șoferului din Suedia nu au privit termenul în dimensiunea sa literală (cu trimitere la practica sexuală aferentă acestuia), ci în dimensiunea sa lingvistică, situată în spectrul comunicării. În esență, este vorba de declasarea țintei mesajului, în cazul de față partidul, prin exploatarea acestui sens al cuvântului. Mai mult, ținta a fost chiar electoratul partidului din organizația de bază, predispus structural spre acest tip mesaj. Pentru electoratul educat, ori cu un anumit nivel de pregătire, mesajul a avut efectul de a surprinde atenția, însă dvs. nu veți merge la locul de muncă să vă expuneți colegii la termenul m**e. În schimb, persoana de la organizația de bază a partidului utilizează termenul în mod curent în viața cotidiană (gândiți-vă la șoferul de autobasculantă de pildă, ori la fierarul betonist cu care vă întâlniți în sala de judecată). Ținta mesajului ei au fost, nicidecum dvs. În esență, artizanii jocului de comunicare au dorit o reeditare al jocului de cuvinte puie monta utilizat în 2014, neglijând însă împrejurarea că se adresau unor receptori diferiți (jocurile de cuvinte pot să prindă, eventual, la șeful de coloană, nu și la șoferul autobasculantei). Desigur, dat fiind modul catastrofal de punere în operă, scenariul a fost un eșec fabulos în ceea ce privește impactul la nivelul organizației de bază a partidului. În ceea ce privește electoratul cu o anumită pregătire educațională, utilizarea termenului nu este curentă și este oricum incompatibilă cu limbajul cotidian (deci utilizatorii vor fi ostracizați după depășirea perioadei de noutate/captare a atenției). Timpul îi va învăța pe acești amatori (artizanii scenariului de comunicare), într-o manieră hard, cât de puternic este de fapt partidul și cum va exploata tot ceea ce s-a încercat de către acești amatori. În esență, eu la acest tip de naivitate mă gândeam. Tatăl doamnei de la Constanța a fost deploaiat de partid pentru a bagateliza întreg procesul de numire a șefului DNA, iar în ceea ce privește electoratul de la organizația de bază mesajul e simplu, șefa DNA propusă de partid va face dosare și lui Iohannis (cum le-a făcut el celor de la partid), deci dacă este respinsă electoratul partidului este deplin lămurit. În această ecuație (electorală) dvs. și cu mine absolut nu contăm (numeric). PS. Cei de la organizația de bază nu urmăresc JURIDICE.ro (eventual șeful autobazei, eventual…).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.