Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
4 comentarii

Ministerul Justiției. Selecție ref. numire procuror șef al DNA. UPDATE: Candidații. Reluare procedură. Candidații. Adina Florea, propusă. Discutarea propunerii de către CSM, amânată. Aviz negativ de la CSM. Hotărârea CSM


15 octombrie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

15 octombrie 2018: Vineri, 12 octombrie 2018, Consiliul Superior al Magistraturii a publicat Hotărârea nr. 464 din 8 octombrie 2018 prin care a avizat negativ propunerea ministrului Justiției privind numirea Adinei Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

:: Hotărârea

***

8 octombrie 2018: Luni, 8 octombrie 2018, Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că, în şedinţa de astăzi, Secţia pentru procurori a CSM, cu majoritate, a avizat negativ propunerea ministrului Justiției de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a Adinei Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, potrivit unui comunicat.

Hotărârea Secţiei pentru procurori va fi motivată şi transmisă Ministerului Justiţiei.

***

28 septembrie 2018: Joi, 27 septembrie 2018, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât amânarea analizării propunerii ministrului Justiţiei de avizare a numirii în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a Adinei Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru data de 8 octombrie 2018, ora 10.00, potrivit unui comunicat.

***

6 septembrie 2018: Ministerul Justiției a informat că Adina Florea va fi propusă pentru funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, potrivit unui comunicat.

Propunerea urmează să fie transmisă Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obținerii avizului consultativ, și ulterior, Președintelui României, Klaus Iohannis, pentru numirea în funcție.

:: Proiect managerial – Sorin ARMEANU
:: Proiect managerial – Andrei BODEAN
:: Proiect managerial – Adina FLOREA
:: Proiect managerial – Nicolae LUPULESCU
:: Proiect managerial – Gabriela SCUTEA
:: Proiect managerial – Paula-Nicoleta TĂNASE

***

29 august 2018: Ministerul Justiției a informat că toți cei șase candidați înscriși îndeplinesc condițiile legale pentru participarea la selecție, potrivit unui anunț.

Interviurile se vor susține în zilele de 3 și 4 septembrie 2018.

***

24 august 2018: Ministerul Justiției a informat că și-au depus candidatura pentru funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție următoarele persoane, potrivit unui anunț:

1. Paula-Nicoleta Tănase
2. Nicolae Lupulescu
3. Gabriela Scutea
4. Andrei Bodean
5. Adina Florea
6. Sorin Armeanu.

***

27 iulie 2018: Ministerul Justiției a informat că niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare desemnării pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție întrucât, în cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nu au fost prezentate suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situației actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanțelor manageriale, potrivit unui comunicat.

În acest context, procedura de selecție urmează a fi reluată, noul termen pentru depunerea candidaturilor fiind 24 august 2018 (inclusiv), potrivit unui anunț.

:: Proiect managerial – Camelia Elena C. Grecu
:: Proiect managerial – Marius Iacob
:: Proiect managerial – Cristian Aurel Lazăr
:: Proiect managerial – Florentina Mirică
:: Standarde de organizare și desfășurare
:: Standardele de evaluare a interviului

***

24 iulie 2018: Ministerul Justiției a informat că toți cei patru candidați îndeplinesc condițiile legale pentru participare la selecție, potrivit unui anunț.

Interviul se va susține joi, 26 iulie 2018, începând cu ora 9:00, la sediul Ministerului Justiției.

***

23 iulie 2018: Ministerul Justiției a informat că au depus candidaturi următorii patru procurori, potrivit unui anunț:
Florentina Mirică
Aurel Cristian Lazăr
Marius Constantin Iacob
Camelia Elena Grecu.

***

10 iulie 2018: Luni, 9 iulie 2018, Ministerul Justiției  informat că organizează, în perioada 9-30 iulie 2018, selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, potrivit unui anunț.

Procurorii interesați se pot înscrie până la data de 23 iulie 2018.

:: Standarde de organizare și desfășurare
:: Standardele de evaluare a interviului

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii