TOP LEGAL
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

ARTMARK. Șah-mat lui Ceaușescu – 12 iulie 2018

10.07.2018 | Valeria BĂLĂNEL

                                                              Șah-mat lui Ceaușescu

                  Licitația de jocuri Nobile (inclusiv pivnița de vinuri a domnului G.F)

                                                   Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță 

                                                             12 iulie 2018, ora 19:00

A fost pasionat de vânătoare, dar și de jocul de cărți și de șah. Nicolae Ceaușescu, care anul acesta ar fi împlinit 100 de ani, se enerva foarte tare atunci când era bătut la câte o partidă de șah. Așadar, toți cei care jucau cu el erau dinainte sfătuiți să piardă partida fără să-i dea această impresie Tovarășului.

Mărturia pasiunii dictatorului este prezentă în licitația Artmark. Jocul de șah care a aparținut soților Ceaușescu, datează din 1976 și este de mari dimensiuni, din lemn de nuc, cu intarsii din lemn de fag și picioare sculptate (preț de pornire 600 €).

La Snagov, acolo unde se recrea dictatorul , partenerul preferat de șah a fost mai întâi Paul Niculescu-Mizil, iar apoi Ștefan Andrei. Acesta din urmă fost ministru de Externe al României, își amintea : ”Eram partenerul său preferat de șah, mă bătea des, dar mai câștigam și eu, iar atunci se enerva. La țeptic fura șepticul.”

În licitația din data de 12 iulie, se regăsesc varii jocuri de epocă, între care jocuri de mahjong, crose de golf, trofee de echitație, florete de scrimă și multe altele.

Pentru ca jocul licitației să fie mai aprins, Artmark propune publicului și o colecție de vinuri (a domnului G.F.) din renumite podgorii franțuzești și italiene ( Colecție de 79 sticle de vinuri franțuzești, 1984-2005, preț de pornire 8500 €, Colecție de 37 sticle de vinuri de Burgundia, 1989- 2009, preț de pornire 5500 € etc.)


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.