Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova. Serbarea promoției Centenarului

10.07.2018 | Irina RÎMARU
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Luni, 9 iulie 2018, o nouă promoție de tineri a absolvit studiile de licență la la Facultatea de Drept a Universității din Craiova, potrivit gds.ro.

Prof. univ. dr. Gabriel Olteanu, prodecanul facultății: „Prezența numeroasă se datorează unei solidarități nemaipomenite care există între promoțiile celor trei ani de studiu“.

Conf. univ. dr. Oana Ghiță: „Nu este ultimul curs, pentru că urmează înscrierile la master, unde veți urma specializările pe domenii. Pentru azi am ales ca temă familia. O să încerc să vă conving că suntem o familie în sensul larg. Nu avem legături de sânge, dar avem idealuri comune de a exercita o profesie cu bună credință, onestitate. Familia are și funcție educativă, adică tocmai ceea ce am făcut noi în cei patru ani. Dacă este să analizăm ceea ce spune CEDO, prin relații de familie înțelegem acele legături între subiecții de drept între care există afecțiune sau un atașament la nivel psihologic, nu numai legături de sânge. Și în cei patru ani de facultate s-au legat prietenii trainice și s-au format grupuri de studiu pentru idealuri comune. Este, în primul rând, promoția Centenar, unică și ireversibilă, pe care nu o vom mai întâlni la ceas aniversar, deci o promoție specială, care va trebui să dovedească unitate, dar și o înaltă pregătire profesională și științifică. Absolvenții studiilor de licență în Drept au primit sfaturi din partea profesorilor să continue să studieze. „Dreptul nu este o «meserie», nu se învață efectiv și odată pentru totdeauna, ci se exprimentează, se formulează, se aplică, se evaluează, se corectează, se reformulează, astfel încât juristul să studieze tot timpul. Răbdarea nu crește pe câmp, iar munca nu e ușoară decât pentru cei ce o regăsesc în fiecare dimineață cu bucurie. Un bun jurist trebuie să fie un om de caracter.”

Prof. univ. dr. Gabriel Olteanu: „Cum a spus președinta Înaltei Curți de Justiție Și Casație: «Toată România trăiește un curs intensiv de Drept!». Există o tendință de a privi cu neglijență juriștii, spunându-ne că mereu găsim o altă interpretare a legii. Aceasta este misiunea noastră, de a găsi mereu o nouă interpretare a legii.”

Prof. univ. dr. Lucian Săuleanu: „Vă invidiez pentru că sunteți o generație deosebită, o generație a Centenarului, dar mă și îngrijorează faptul că zilele noastre nu sunt tocmai cele mai bune pentru început de carieră în drept. (…) Dar cum spunea și Camil Petrescu în romanul «Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război», viața de zi cu zi înseamnă și luptă, și veți fi pe baricada juriștilor, care indiferent de vremuri trebuie să facă dreptate. Nu plecați capul! Amintiți-vă de facultate pentru că este Alma Mater. (…) Încercați să fiți curajoși pentru că viața îi va răsplăti pe aceștia!

Momentul a fost urmat de înmânarea cheii succesului către noua promoție. Cheia a fost oferită de Larisa Drugă, șefa de promoție de la specializarea Drept, studentului Marian Răzvan.

Larisa Drugă: „Este o zi în care ne uităm cu încredere spre viitor. De azi trebuie să luptăm să ne creăm un viitor în rândul practicanților în Drept.

Irina Rîmaru


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.