CyberlawDrept civilDrept constituţionalUEBusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporate
ComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Ghidul solicitantului ref. proiecte noi pentru digitalizarea sistemului medical românesc I Proiect

10.07.2018 | JURIDICE.ro

Luni, 9 iulie 2018, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale, și Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Competitivitate, au lansat spre consultare publică Ghidul Solicitantului aferent Acţiunii 2.3.3 – Îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educaţie, e-incluziune, e-sănătate şi e-cultură – Secțiunea e-sănătate – Axa prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor pentru o economie digitală competitivă, potrivit unui comunicat.

Petru Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale „Îmbunătățirea calității vieții românilor este nucleul programului de guvernare asumat de social-democrați, iar acest lucru se realizează prin implementarea mai multor proiecte care țin de diferite domenii de activitate. Sănătatea este unul dintre ele, motiv pentru care, împreună cu ceilalți reprezentați ai Executivului, lucrăm la identificarea celor mai bune măsuri și la materializarea acestora, astfel încât un număr cât mai mare de români să beneficieze de ele. Noul apel care urmează să fie deschis va permite finanțarea mai multor proiecte ce presupun utilizarea instrumentelor TIC în domeniul sănătății, prin dezvoltarea unui sistem informatic integrat de e-sănătate, ce va contribui la debirocratizarea, îndepărtarea duplicării datelor medicale, asigurarea informaţiilor medicale relevante ale unui pacient, îndepărtarea datelor redundante din sistem, creşterea eficienţei personalului medical şi administrativ, îmbunătăţirea procesului de furnizare de servicii medicale și, în consecință, evitarea unor erori.

Așa cum am declarat la preluarea mandatului, împreună cu echipa de la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, suntem partenerii tuturor celor care doresc să digitalizeze relația autoritate/ instituție cu cetățeanul, iar ghidurile lansate în ultima perioadă sunt dovada clară a acestui lucru, și fac aici trimitere la ghidul aferent Acţiunii 2.1.1 – Îmbunătățirea infrastructurii în bandă largă și a accesului la internet și la ghidul referitor la Acţiunea 2.3.2 prin care se va realiza un pas important pentru consolidarea normelor legate de securitate.”

:: Proiectul
:: Anexe


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.