Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

MAE. 99% dintre cazurile SOLVIT România, soluționate
10.07.2018 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Luni, 9 iulie 2018, Ministerul Afacerilor Externe a informat că a fost finalizat raportul privind performanța rețelei SOLVIT pentru anul 2017, de către Comisia Europeană, potrivit unui comunicat.

SOLVIT îndeplineşte rolul de intermediar şi se ocupă de problemele transfrontaliere între o întreprindere sau un cetăţean, pe de o parte, şi o autoritate publică, pe de alta, acolo unde există posibilitatea ca legislaţia comunitară să fi fost aplicată în mod necorespunzător, serviciul fiind gratuit. În decursul anului 2017, centrul SOLVIT România a gestionat un număr de 142 de cazuri, dintre care 66 ca centru de origine și 76 ca centru responsabil. SOLVIT România a răspuns unui număr de 163 de solicitări care nu s-au încadrat în criteriile sale.

Totodată, cazurile SOLVIT România au fost soluționate în proporție de 99%, patru cazuri din cinci primind o rezolvare mai rapid față de termenul maximal de zece săptămâni prevăzut la nivel european. Solicitările au fost introduse preponderent de către persoane fizice (64 de situații), un singur caz fiind înaintat de o persoană juridică.

Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene: „Prin intermediul activității desfășurate de centrul SOLVIT România, ne dorim să arătăm că cetățenii români sunt protejați și că reacționăm atunci când există orice semnal că ei sunt trataţi incorect, acest mecanism acționând în favoarea persoanelor fizice şi juridice ale căror drepturi dobândite prin calitatea de cetăţean al Uniunii Europene au fost încălcate într-un alt stat membru.“

:: Detalii

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate