Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Regulamentul (UE) 2018/946 de înlocuire a anexelor A și B la Regulamentul privind procedurile de insolvență
11.07.2018 | Elena ALBU

JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 171/1 din 6 iulie 2018 a fost publicat Regulamentul (UE) 2018/946 al Parlamentului European și al Consiliului din 4 iulie 2018 de înlocuire a anexelor A și B la Regulamentul (UE) 2015/848 privind procedurile de insolvență.

Anexele A și B la Regulamentul (UE) 2015/848 al Parlamentului European și al Consiliului conțin listele cu denumirile din dreptul intern al statelor membre pentru procedurile de insolvență și pentru practicienii în insolvență cărora li se aplică respectivul regulament. Anexa A conține lista denumirilor procedurilor de insolvență menționate la articolul 2 punctul 4 din Regulamentul (UE) 2015/848 și anexa B conține lista denumirilor practicienilor în insolvență menționați la punctul 5 din articolul menționat.

La 3 ianuarie 2017, Republica Croația a notificat Comisiei modificări recente ale legislației sale naționale în materie de insolvență prin care au fost introduse noi tipuri de proceduri de insolvență. Aceste noi tipuri de proceduri de insolvență sunt conforme cu definiția pentru proceduri de insolvență prevăzută în Regulamentul (UE) 2015/848.

După ce Comisia și-a prezentat propunerea, aceasta a primit mai multe notificări din partea Republicii Bulgaria, Republicii Croația, Republicii Letonia și Republicii Portugheze referitoare la schimbări recente ale dreptului lor intern care introduc noi tipuri de proceduri de insolvență sau de practicieni în insolvență. În plus, Regatul Belgiei a notificat Comisiei adoptarea unei noi legi care introduce modificări ale dreptului său intern în materie de insolvență. Această nouă lege a intrat în vigoare la 1 mai 2018. Aceste noi tipuri de proceduri de insolvență și de practicieni în insolvență respectă cerințele prevăzute în Regulamentul (UE) 2015/848 și impun modificarea anexelor A și B la regulamentul menționat.

În conformitate cu articolul 3 și cu articolul 4a alineatul (1) din Protocolul nr. 21 privind poziția Regatului Unit și a Irlandei cu privire la spațiul de libertate, securitate și justiție, anexat la Tratatul privind Uniunea Europeană și la Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, Regatul Unit a notificat, prin scrisoarea din 15 noiembrie 2017, intenția sa de a participa la adoptarea și la aplicarea prezentului regulament.

În conformitate cu articolele 1 și 2 și cu articolul 4a alineatul (1) din Protocolul nr. 21 privind poziția Regatului Unit și a Irlandei cu privire la spațiul de libertate, securitate și justiție, anexat la Tratatul privind Uniunea Europeană și la Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene și fără a aduce atingere articolului 4 din protocolul respectiv, Irlanda nu participă la adoptarea prezentului regulament, acesta nu este obligatoriu pentru respectivul stat membru și nu i se aplică.

În conformitate cu articolele 1 și 2 din Protocolul nr. 22 privind poziția Danemarcei, anexat la Tratatul privind Uniunea Europeană și la Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, Danemarca nu participă la adoptarea prezentului regulament, acesta nu este obligatoriu pentru respectivul stat membru și nu i se aplică.

Prin urmare, anexele A și B la Regulamentul (UE) 2015/848 ar trebui modificate în consecință.

Prezentul regulament intră în vigoare la 26 iulie 2018.

Consilier juridic Elena AlbuPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.