Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Regulamentul (UE) 2018/946 de înlocuire a anexelor A și B la Regulamentul privind procedurile de insolvență
11.07.2018 | Elena ALBU

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Insolvență, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 171/1 din 6 iulie 2018 a fost publicat Regulamentul (UE) 2018/946 al Parlamentului European și al Consiliului din 4 iulie 2018 de înlocuire a anexelor A și B la Regulamentul (UE) 2015/848 privind procedurile de insolvență.

Anexele A și B la Regulamentul (UE) 2015/848 al Parlamentului European și al Consiliului conțin listele cu denumirile din dreptul intern al statelor membre pentru procedurile de insolvență și pentru practicienii în insolvență cărora li se aplică respectivul regulament. Anexa A conține lista denumirilor procedurilor de insolvență menționate la articolul 2 punctul 4 din Regulamentul (UE) 2015/848 și anexa B conține lista denumirilor practicienilor în insolvență menționați la punctul 5 din articolul menționat.

La 3 ianuarie 2017, Republica Croația a notificat Comisiei modificări recente ale legislației sale naționale în materie de insolvență prin care au fost introduse noi tipuri de proceduri de insolvență. Aceste noi tipuri de proceduri de insolvență sunt conforme cu definiția pentru proceduri de insolvență prevăzută în Regulamentul (UE) 2015/848.

După ce Comisia și-a prezentat propunerea, aceasta a primit mai multe notificări din partea Republicii Bulgaria, Republicii Croația, Republicii Letonia și Republicii Portugheze referitoare la schimbări recente ale dreptului lor intern care introduc noi tipuri de proceduri de insolvență sau de practicieni în insolvență. În plus, Regatul Belgiei a notificat Comisiei adoptarea unei noi legi care introduce modificări ale dreptului său intern în materie de insolvență. Această nouă lege a intrat în vigoare la 1 mai 2018. Aceste noi tipuri de proceduri de insolvență și de practicieni în insolvență respectă cerințele prevăzute în Regulamentul (UE) 2015/848 și impun modificarea anexelor A și B la regulamentul menționat.

În conformitate cu articolul 3 și cu articolul 4a alineatul (1) din Protocolul nr. 21 privind poziția Regatului Unit și a Irlandei cu privire la spațiul de libertate, securitate și justiție, anexat la Tratatul privind Uniunea Europeană și la Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, Regatul Unit a notificat, prin scrisoarea din 15 noiembrie 2017, intenția sa de a participa la adoptarea și la aplicarea prezentului regulament.

În conformitate cu articolele 1 și 2 și cu articolul 4a alineatul (1) din Protocolul nr. 21 privind poziția Regatului Unit și a Irlandei cu privire la spațiul de libertate, securitate și justiție, anexat la Tratatul privind Uniunea Europeană și la Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene și fără a aduce atingere articolului 4 din protocolul respectiv, Irlanda nu participă la adoptarea prezentului regulament, acesta nu este obligatoriu pentru respectivul stat membru și nu i se aplică.

În conformitate cu articolele 1 și 2 din Protocolul nr. 22 privind poziția Danemarcei, anexat la Tratatul privind Uniunea Europeană și la Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, Danemarca nu participă la adoptarea prezentului regulament, acesta nu este obligatoriu pentru respectivul stat membru și nu i se aplică.

Prin urmare, anexele A și B la Regulamentul (UE) 2015/848 ar trebui modificate în consecință.

Prezentul regulament intră în vigoare la 26 iulie 2018.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti