« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
 1 comentariu

Tribunalul București. Obligațiile beneficiarului unei burse private
13.07.2018 | Andreea LUPU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Iulia-Andreea Lupu

Iulia-Andreea Lupu

Tribunalul București a hotărât că obligațiile beneficiarului unei burse private (Legea nr. 376/2004) de a lucra pentru o anumită perioadă după finalizarea studiilor pentru persoana juridică ce i-a acordat bursa rezultă din contractul de acordare a bursei și nu contractul de muncă încheiat ulterior. În speță, părțile au încheiat mai întâi un contract în care s-a acordat o bursă în vederea școlarizării în funcția de șef tren, iar apoi un contract de muncă pentru funcția de muncitor necalificat care a fost modificat printr-un act adițional când pârâtul a ocupat funcția de șef tren. (Sentința civilă nr. 3794 din data de 07.05.2018 pronunțată de Secția a VIII-a conflicte de muncă și asigurări sociale a Tribunalului București având ca obiect acțiunea în răspundere patrimonială)

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență Tribunale, SELECTED TOP LEGAL | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Tribunalul București. Obligațiile beneficiarului unei burse private”

  1. Formarea profesionala prin contract de bursa in vederea angajarii este considerata a face obiectul relatiilor de munca.
    Formarea profesionala este in stricta legatura cu profesia exercitata, conducator de tren, si nu este transferabila altor posturi.
    In esenta, contractul de bursa cu clauza de scolarizare este asociat definitiei de CONTRACT DE MUNCA. Deci exista un contract de munca incomplet, dar exista.

    Prin urmare, instanta specializata in litigii de munca a concluzionat in mod eronat ca, in acest caz, contractul este guvernat de legea comuna civila.

    Declinarea de competenta este eronata.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD