CyberlawDrept civilDrept constituţionalUEBusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporate
ComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul București. Obligațiile beneficiarului unei burse private

13.07.2018 | Andreea LUPU
Iulia-Andreea Lupu

Iulia-Andreea Lupu

Tribunalul București a hotărât că obligațiile beneficiarului unei burse private (Legea nr. 376/2004) de a lucra pentru o anumită perioadă după finalizarea studiilor pentru persoana juridică ce i-a acordat bursa rezultă din contractul de acordare a bursei și nu contractul de muncă încheiat ulterior. În speță, părțile au încheiat mai întâi un contract în care s-a acordat o bursă în vederea școlarizării în funcția de șef tren, iar apoi un contract de muncă pentru funcția de muncitor necalificat care a fost modificat printr-un act adițional când pârâtul a ocupat funcția de șef tren. (Sentința civilă nr. 3794 din data de 07.05.2018 pronunțată de Secția a VIII-a conflicte de muncă și asigurări sociale a Tribunalului București având ca obiect acțiunea în răspundere patrimonială)

Andreea Lupu


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Tribunalul București. Obligațiile beneficiarului unei burse private”

  1. Formarea profesionala prin contract de bursa in vederea angajarii este considerata a face obiectul relatiilor de munca.
    Formarea profesionala este in stricta legatura cu profesia exercitata, conducator de tren, si nu este transferabila altor posturi.
    In esenta, contractul de bursa cu clauza de scolarizare este asociat definitiei de CONTRACT DE MUNCA. Deci exista un contract de munca incomplet, dar exista.

    Prin urmare, instanta specializata in litigii de munca a concluzionat in mod eronat ca, in acest caz, contractul este guvernat de legea comuna civila.

    Declinarea de competenta este eronata.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.