Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Comisia Europeană. Previziunile economice intermediare din vara anului 2018
13.07.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 12 iulie 2018, Comisia Europeană a publicat previziunile economice intermediare din vara anului 2018, potrivit unui comunicat.

Potrivit previziunilor:
– anul acesta inflația va fi în medie de 1,9 % în UE și de 1,7 % în zona euro
– după cinci trimestre consecutive de creștere dinamică, elanul economic al Europei s-a temperat și se estimează că va cunoaște o scădere cu 0,2% atât în UE, cât și în zona euro.

Valdis Dombrovskis, vicepreședinte, comisar responsabil pentru moneda euro și dialogul social, precum și pentru stabilitatea financiară, serviciile financiare și uniunea piețelor de capital, a declarat: „Activitatea economică europeană este în continuare intensă, creșterea preconizată a PIB-ului fiind în acest an de 2,1 % pentru zona euro și pentru UE28. Cu toate acestea, revizuirea în sens descrescător a creșterii PIB față de luna mai arată că mediul extern nefavorabil, caracterizat printre altele de tensiunile comerciale crescânde cu SUA, poate afecta încrederea, punându-și amprenta asupra creșterii economice. Riscurile externe tot mai accentuate ne reamintesc cât este de necesar să consolidăm reziliența economiilor noastre individuale și a zonei euro în ansamblul său.”

Pierre Moscovici, comisarul pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vamă, a declarat: „Creșterea economică a Europei își păstrează reziliența, în condițiile în care politicile monetare rămân flexibile, iar șomajul continuă să scadă. Ușoara revizuire în sens descrescător comparativ cu previziunile din primăvară reflectă impactul pe care îl au tensiunile comerciale și incertitudinea politică asupra încrederii, precum și creșterea prețurilor la energie. Previziunile noastre indică o creștere continuă în 2018 și 2019, deși o nouă escaladare a măsurilor protecționiste reprezintă în mod clar un risc de evoluție negativă. Războaiele comerciale nu au niciodată câștigători, ci numai victime.”

:: Previziunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti