Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Tudorel Toader și Marieta Safta participă la JAI

16.07.2018 | JURIDICE.ro

16 iulie 2018: Vineri, 13 iulie 2018, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, și conf. univ. dr. Marieta Safta, secretar de stat, au avut o întâlnire cu Michael O’Flaherty, director în cadrul Agenției pentru Drepturi Fundamentale, potrivit unui comunicat.

Cele două părți au agreat să păstreze deschis dialogul și să analizeze modalitățile concrete de cooperare prin care România va putea pune pe agenda europeană subiecte relevante pentru cetățenii europeni, gestionate de FRA, în perspectiva preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene.

***

13 iulie 2018: Prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, a avut o întâlnire de lucru cu Alfonso Bonafede, ministrul Justiției din Italia, potrivit unui comunicat.

În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte privind:
– cooperarea bilaterală din perspectiva derulării Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, în prima jumătate a anului 2019
– transferarea persoanelor condamnate raportată la condițiile de detenție din penitenciarele din România, cu referire la inițierea și aprobarea Calendarului de măsuri 2018-2024 pentru soluționarea supra-aglomerării carcerale și a condițiilor de detenție, în executarea hotărârii-pilot Rezmiveș și alții împotiva României.

***

Prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, a avut o întâlnire de lucru cu Vera Jourova, comisar european pentru justiție, protecția consumatorului și egalitate de gen, potrivit unui comunicat.

Temele abordate au vizat:
– aspecte referitoare la evoluțiile în domeniul justiției din România, cu referire la ultima misiune de evaluare în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, care a avut loc în perioada 25-27 iunie 2018
– stadiul modificărilor Legilor Justiției, Codului penal și Codului de procedură penală
– măsurile de pregătire în domeniul justiției în vederea preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene, în prima jumătate a anului 2019.

***

În marja evenimentului, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, și conf. univ. dr. Marieta Safta, secretar de stat, au avut joi, 12 iulie 2018, o întâlnire bilaterală cu Josef Moser, ministrul Justiției din Austria, potrivit unui comunicat.

Subiectele abordate au vizat, în principal, Președinția Consiliului Uniunii Europene, deținută în prezent de Austria, pe care România urmează să o preia la 1 ianuarie 2019.

***

Joi, 12 iulie 2018, Ministerul Justiției a informat că prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, și conf. univ. dr. Marieta Safta, secretar de stat, participă la reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne, organizată la Innsbruck (Austria), potrivit  unui comunicat.

În acest context, delegația Ministerului Justiției a avut o întrevedere cu Catharina Espmark, secretar de stat, ministerul Justiției și Afacerilor Interne, Suedia și Anna Carin Svensson, director general afaceri internaționale, ministerul Justiției și Afacerilor Interne, Suedia.

În cadrul acestei întâlniri, în care părțile și-au manifestat deschiderea pentru continuarea colaborării, au fost abordate aspecte privitoare la condițiile din penitenciarele din România și evoluțiile care marchează acest domeniu.


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.