Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Comisia Europeană. Raportul final al Grupul operativ ref. subsidiaritatea, proporționalitatea și scenariul „Mai puțin, dar mai eficient”

13.07.2018 | Irina RÎMARU
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Marți, 10 iulie 2018, Grupul operativ privind subsidiaritatea, proporționalitatea și scenariul „Mai puțin, dar mai eficient”, prezidat de Frans Timmermans – prim-vicepreședinte, a prezentat raportul său final lui Jean-Claude Juncker – președinte, potrivit ec.europa.eu.

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene: „Îmi doresc ca Uniunea noastră să se axeze mai mult pe lucrurile care contează pentru cetățenii noștri. Acesta este motivul pentru care actuala Comisie s-a străduit să se implice considerabil în chestiunile majore și mai puțin în cele minore. Acesta este motivul pentru care am instituit un Grup operativ privind subsidiaritatea, proporționalitatea și scenariul „Mai puțin, dar mai eficient”, pentru a ne asigura că acționăm doar atunci când UE aduce o valoare adăugată. Doresc să îi mulțumesc lui Frans Timmermans și celorlalți membri ai Grupului operativ din parlamentele naționale și din Comitetul European al Regiunilor pentru acest raport important. Uniunea noastră nu poate fi construită fără participarea activă și egală a autorităților locale, a instituțiilor UE și a tuturor nivelurilor de guvernare intermediare. Voi prezenta concluziile în cadrul discursului meu privind starea Uniunii, în luna septembrie. Sper că liderii celorlalte instituții și autoritățile naționale mi se vor alătura în demersul de transpunere a acestor reflecții în centrul activității viitoare a Uniunii noastre.”

:: Raportul

Irina Rîmaru


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.