BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
CRAZNIC
Print Friendly, PDF & Email

Portugalia. Cetățenii vor putea să-şi schimbe genul la starea civilă

13.07.2018 | Irina RÎMARU
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Joi, 12 iulie 2018, Parlamentul Portugaliei a aprobat o lege conform căreia cetățenii, începând cu vârsta de 16 ani, vor putea să-şi schimbe genul la starea civilă fără un diagnostic medical care să ateste o perturbare de identitate, potrivit nst.com.my.

Sandra Cunha, deputat: „După Danemarca, Malta, Suedia, Irlanda şi Norvegia, Portugalia devine acum a şasea ţară europeană care acordă dreptul la autodeterminare a identităţii pentru persoanele transgender fără tutela unui terţe părţi şi fără un diagnostic care să confirme o perturbare de identitate. Nimeni nu are nevoie de o terţă parte pentru a şti dacă este bărbat sau femeie, băiat sau fată.”

Schimbarea de gen şi nume va rămâne în totalitate independentă de o posibilă operaţie de schimbare de sex.

Noua lege trebuie acum promulgată de Marcelo Rebelo de Sousa, preşedintele Portugaliei, care a folosit dreptul de veto la o primă versiune a textului de lege.

Irina Rîmaru


Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership