Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
CRAZNIC
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Portugalia. Cetățenii vor putea să-şi schimbe genul la starea civilă

13.07.2018 | Irina RÎMARU
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Joi, 12 iulie 2018, Parlamentul Portugaliei a aprobat o lege conform căreia cetățenii, începând cu vârsta de 16 ani, vor putea să-şi schimbe genul la starea civilă fără un diagnostic medical care să ateste o perturbare de identitate, potrivit nst.com.my.

Sandra Cunha, deputat: „După Danemarca, Malta, Suedia, Irlanda şi Norvegia, Portugalia devine acum a şasea ţară europeană care acordă dreptul la autodeterminare a identităţii pentru persoanele transgender fără tutela unui terţe părţi şi fără un diagnostic care să confirme o perturbare de identitate. Nimeni nu are nevoie de o terţă parte pentru a şti dacă este bărbat sau femeie, băiat sau fată.”

Schimbarea de gen şi nume va rămâne în totalitate independentă de o posibilă operaţie de schimbare de sex.

Noua lege trebuie acum promulgată de Marcelo Rebelo de Sousa, preşedintele Portugaliei, care a folosit dreptul de veto la o primă versiune a textului de lege.

Irina Rîmaru


Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan

No announcement available or all announcement expired.