Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

OUG nr. 62/2018 privind unele măsuri de asigurare a personalului necesar pregătirii și exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019
17.07.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 602 din data de 13 iulie 2018 a fost publicată Ordonanța de urgență nr. 62/2018 privind unele măsuri de asigurare a personalului necesar pregătirii și exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019.

În vederea îndeplinirea atribuțiilor specifice în contextul și pe durata pregătirii preluării și a exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, posturile contractuale cu care este suplimentat, pe durată determinată, numărul maxim de posturi din cadrul autorităților sau instituțiilor publice pot fi ocupate inclusiv prin detașarea funcționarilor publici sau a funcționarilor publici cu statut special, prin derogare de la prevederile legale specifice acestor categorii de personal referitoare la instituția detașării.

Durata detașării: cel mult până la data de 31 august 2019.

Autoritatea sau instituția publică în care urmează să își desfășoare activitatea funcționarul public sau funcționarul public cu statut special va solicita detașarea de pe o funcție publică pe o funcție contractuală, dispunându-se de către conducătorul autorității sau instituției publice în care acesta este încadrat sau, după caz, de către persoana care are competența de numire, cu respectarea prevederilor prezentei ordonanțe de urgență.

În privința drepturilor salariale, aceștia beneficiază pe durata detașarii de drepturile salariale mai favorabile, respectiv fie de drepturile corespunzătoare funcției publice de pe care a fost detașat, fie ale funcției contractuale pe care a fost detașat.

Perioada pentru care s-a dispus detașarea în condițiile prezentei ordonanțe de urgență se consideră vechime în funcția publică, respectiv în funcția publică cu statut special, după caz, precum și vechime în specialitatea studiilor, prin raportare la condițiile din fișa postului funcției contractuale ocupate dacă, în exercitarea funcției contractuale, funcționarul public sau funcționarul public cu statut special desfășoară activități corespunzătoare profesiei sau specializării sale.

Intrarea în vigoare: 13 iulie 2018.

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.