Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare
17.07.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 509 din data de 13 iulie 2018 a fost publicată Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.

Pot fi acordate următoarele tipuri de bilete de valoare:
– tichete de masă
– tichete cadou
– tichete de creșă
– tichete culturale
– vouchere de vacanță.

Emiterea biletelor de valoare se poate face atât pe suport hârtie, cât și pe suport electronic.

Bilete de valoare pot fi acodate de angajatori precum:
– instituțiile publice centrale și locale
– operatorii economici
– regiile autonome, societățile și companiile naționale, societățile, indiferent de forma juridică de organizare și de forma de proprietate
– instituțiile financiare și instituțiile de credit
– organizațiile cooperatiste, societățile agricole și alte forme de asociere agricolă cu personalitate juridică
– organizațiile nonprofit, precum și orice altă entitate care are statutul legal de persoană juridică constituită potrivit legislației române.

Emiterea acestora se face numai de către unitățile autorizate de Ministerul Finanțelor Publicem, costul emiterii fiind suportat integral de angajatori.

Biletele de valoare emise pe suport electronic nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar; pot fi utilizate inclusiv pentru plăți online.

Sumele corespunzătoare biletelor de valoare acordate de angajator sunt deductibile la calculul impozitului pe profit.

Stabilirea categoriilor de bilete de valoare se face de comun acord între anjatori  împreună cu organizațiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentanții salariaților.

Tichetele de masă și voucherele de vacanță prevăzute de prezenta lege nu se acordă personalului care beneficiază de indemnizație de hrană și de indemnizație de vacanță potrivit Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare.

Intrarea în vigoare: 1 ianuarie 2019.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti