Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

PMB. Programe sociale finanțate în perioada 2017-2018
19.07.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 17 iulie 2018, Primăria Municipiului București a informat că a finanțat, în perioada 2017-2018, programe sociale în valoare totală de peste 43 de milioane de euro, potrivit unui comunicat.

Ai fost acordate următoarele stimulente:

1. Stimulent financiar pentru nou-născuți în valoare de 2500 de lei – 10 milioane euro alocați până în prezent

Reglementare: HCGMB nr. 209/08.06.2017

Beneficiari: părinții copiilor nou-născuți, cu domiciliul sau reședința pe raza administrativ-teritorială a municipiului București de cel puțin 6 luni la momentul depunerii cererii, ai căror copii s-au născut într-o maternitate din cadrul unităților sanitare cu paturi, publice sau private, de la nivelul municipiului București, care nu înregistrează datorii față de bugetul local.

2. Stimulent pentru copii cu handicap în valoare de 1000 de lei/lună – 8 milioane de euro alocați până în prezent

Reglementare: H.C.G.M.B. nr. 292/2017

Beneficiari: copiii cu handicap, cu domiciliul sau reședința pe raza administrativ teritorială a municipiului București. În acest caz, este necesar ca cel puțin unul dintre părinți să aibă domiciliul stabil pe raza municipiul București, cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii.

3. Stimulent pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap în valoare de 500 de lei/lună – 22 de milioane de euro alocați până în prezent

Reglementare: HCGMB nr. 330/2017

Beneficiari: adulții cu handicap, încadraţi în oricare dintre cele 4 grade de handicap, care au domiciliul sau reședința pe raza administrativ-teritorială a municipiului Bucureşti, si pentru care certificatul de încadrare este emis de către una din Comisiile de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap de la nivelul sectoarelor municipiului București.

4. Stimulent pentru familii monoparentale în valoare de 1.200 de lei pe lună – 14 mii de euro alocați până în prezent

Reglementare: HCGMB nr. 492/2017

Beneficiari:  familiile cu domiciliul sau reședința pe raza administrativ-teritorială a municipiului Bucureşti, formate din persoana singură și copiii în vârstă de până la 18 ani aflați în întreținere și care locuiesc împreună cu aceasta. Ajutorul social comunitar se acordă lunar familiilor monoparentale, al căror venit net mediu lunar pe membru de familie se situează până la 530 lei inclusiv.

5. Stimulent financiar pentru constituirea familiilor, în valoare de 1.500 de lei – 3 milioane de euro alocați până în prezent

Beneficiari: familiile în care cel puțin unul dintre soți se află la prima căsătorie, cel puțin unul dintre soți are domiciliul sau viza de reședință pe raza municipiului București, cu 6 luni înainte de depunerea cererii, și are vârsta cuprinsă între 18-35 ani. cel puțin unul dintre soți se află la prima căsătorie.

6.Premii pentru performanță școlară – valoare 600 de lei

7. Premii pentru merite școlare deosebite – cuantumuri cuprinse între 300 și 1.000 de lei

8. Premii pentru cuplurile care aniversează 25, 50 sau 70 de ani de căsătorie

– 25 de ani: 1.000 de lei
– 50 de ani: 1.500 de lei
– 70 de ani: 3.000 de lei

Reglementarea permiilor: iulie 2018.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti