« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

Comisia Europeană. Acord de parteneriat economic UE-Japonia
19.07.2018 | Irina RÎMARU

JURIDICE - In Law We Trust
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Marți, 17 iulie 2018, în cadrul summitului UE-Japonia de la Tokyo a fost semnat Acordul de parteneriat economic (APE) UE-Japonia, cel mai mare acord comercial negociat vreodată de UE, care va crea o zonă comercială deschisă pentru peste 600 de milioane de persoane, potrivit europa.eu.

Jean-Claude Juncker, președinte Comisia Europeană: „Documentul pe care l-am semnat astăzi reprezintă mult mai mult decât un simplu acord comercial. Este vorba despre un instrument care va crea oportunități pentru întreprinderile noastre și pentru lucrătorii și cetățenii noștri și care va stimula economiile europeană și japoneză. Acest acord comercial reprezintă însă și o declarație, având în vedere conținutul său, dar și sfera de aplicare și momentul în care survine. O declarație a doi parteneri, reprezentând împreună aproape o treime din PIB-ul mondial, care împărtășesc aceleași opinii și care își reiterează angajamentul de a menține cele mai înalte standarde în domenii precum ocuparea forței de muncă, securitatea, protecția mediului și a consumatorilor. O declarație în care afirmăm că credem într-un comerț deschis, echitabil și bazat pe reguli. O declarație în care afirmăm că un acord comercial nu este un joc cu sumă nulă, ci un proces din care toate părțile au de câștigat. Acest acord va aduce beneficii concrete ambelor părți, protejând în același timp sensibilitățile fiecăreia dintre ele.”

Cecilia Malmström, comisar pentru comerț: „Împreună cu Japonia, transmitem un semnal puternic prin care arătăm lumii întregi că două dintre cele mai mari economii încă mai cred într-un comerț deschis, opunându-se unilateralismului și protecționismului. Beneficiile economice ale prezentului acord sunt evidente. Eliminând taxe de ordinul miliardelor de euro, simplificând procedurile vamale și eliminând barierele interne în calea schimburilor comerciale, acordul va oferi întreprinderilor din ambele părți posibilitatea de a-și spori volumul exporturilor și de a-și extinde afacerile. Sectorul agricol european în special are motive de satisfacție, dobândind acces la enorma piață japoneză și protecție pentru peste 200 de produse alimentare și băuturi distinctive, precum Champagne și jambonul de Parma. Fac apel, cu această ocazie, la Parlamentul European să aprobe rapid acest acord, astfel încât întreprinderile, cetățenii și fermierii să îi poată valorifica avantajele cât mai curând posibil.”

Acordul va elimina marea majoritate a taxelor vamale pe care întreprinderile din UE care exportă în Japonia le plătesc anual, în valoare de 1 miliard de euro, precum și o serie de obstacole de lungă durată în ceea ce privește reglementarea, de exemplu în cazul autoturismelor. Acesta va deschide, de asemenea, piața japoneză, de 127 de milioane de consumatori, unor exporturi-cheie de produse agricole din UE și va spori oportunitățile de export ale UE într-o serie de alte sectoare.

Irina Rîmaru

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.