Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Marea Britanie. Amendă £200.000 pentru e-mail CC cu date personale

19.07.2018 | Irina RÎMARU
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Miercuri, 18 iulie 2018, Biroul Comisarului pentru Informații al Marii Britanii (ICO) a anunțat că a amendat cu £200.000 o asociație care anchetează independent abuzul sexual asupra copiilor (IICSA) din pricina trimiterii de mesaje de tip e-mail în bloc care permit identificarea posibilelor victime ale abuzului sexual asupra copiilor, potrivit ico.org.uk.

Din pricina unei erori a personalului asociației, un mesaj cu privire la o audiere a ajuns la 90 de persoane, așa încât acest lucru a permis destinatarilor să vadă restul adreselor de e-mail, identificându-le drept posibile victime ale abuzului sexual asupra copiilor.

Steve Eckersley, director de investigații ICO: „Acest incident a plasat persoanele vulnerabile în pericol, ceea ce este îngrijorător. IICSA ar fi trebuit și ar fi putut face mai mult pentru a se asigura că acest lucru nu se va întâmpla. Adresele de e-mail ale oamenilor pot fi căutate prin intermediul rețelelor sociale și al motoarelor de căutare, astfel încât riscul de identificare a acestora a fost semnificativ.

Irina Rîmaru


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.