Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

ICCJ. Vizita delegației Curţii Supreme de Justiţie a Israelului


10 iulie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Luni, 9 iulie 2018, înalta Curte de Casație și Justiție a informat că a primit vizita delegaţiei oficiale a Curţii Supreme de Justiţie a Israelului, potrivit unui comunicat.

La întâlnire au participat:

I. din partea ICCJ:
– Iulia Cristina Tarcea, preşedinte
– judecător Gabriela Elena Bogasiu, vicepreşedinte

II. din partea Curții Supreme de Justiție a Israelului:
– Esther Hayut, preşedinte
– Noam Sohlberg, judecător
– Uri Shoam, judecător
– prof. univ. dr. Yoram Danziger, judecător
– Natalie Kimhi, director al Direcţiei afaceri publice

III. din partea Curții Constituționale a României:
– Attila Varga, judecător
– Claudia Margareta Krupenschi, prim magistrat-asistent delegat, directorul de cabinet al preşedintelui
– Cosmina Marin, personal de specialitate juridică.

Cu ocazia acestei întâlniri, Uri Shoham a făcut o prezentare a lucrării “Controlul judiciar privitor la hotărârile administrative referitoare la cererile de acordare a azilului politic în Israel”.

Discuțiile au vizat:
– prezentarea modului de organizare şi funcţionare a ICCJ, a legislaţiei privind modul de promovare a judecătorilor la instanţa supremă, precum şi a competenţelor cu privire la activitatea de judecată şi a mecanismelor de unificare a practicii judiciare
– aspecte de interes reciproc cu privire la sistemele judiciare din cele două state, necesitatea susţinerii parteneriatelor specifice activităţii judiciare, prin organizarea de vizite și conferințe comune ale magistraților.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii