Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Însemnul heraldic al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor
19.07.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 620 din data de 18 iulie 2018, a fost publicat Ordinul nr. 261/2018 privind aprobarea însemnului heraldic al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.

Însemnul heraldic al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor se prezintă după cum urmează: scut auriu, încărcat cu o acvilă albastră, redată în întregime și din față, cu capul spre aripa dreaptă, ținând în gheare două spade, de aceeași culoare, așezate oblic, cu vârfurile îndreptate spre două turte-bezant, care flanchează pasărea, despicate, având negru la dextra și argint la senestra; cu șeful albastru, încărcat cu un trandafir heraldic auriu.

În exergă, între două cercuri liniare aurii, legenda scrisă, pe fond albastru, cu litere majuscule, de asemenea, aurii: * OFICIUL NAȚIONAL DE PREVENIRE ȘI COMBATERE A SPĂLĂRII BANILOR.

Semnificațiile elementelor însumate:
a) acvila albastră în câmp de aur – justiție asigurată;
b) turtele-bezant cu negru și argint – bani negri care se transformă în bani albi;
c) spadele – capacitatea de a judeca, de a separa vinovăția de inocență; spadele îndreptate spre turtele-bezant – război împotriva spălării banilor;
d) șeful albastru – superioritatea Oficiului pe acest domeniu;
e) trandafir de aur – merit deosebit.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti