Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Tribunalul București. Despre dreptul la imagine proprie, demnitate și viață privată
23.07.2018 | Andreea LUPU

Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență Tribunale, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Iulia-Andreea Lupu

Iulia-Andreea Lupu

Tribunalul București a apreciat că, în ciuda considerațiilor teoretice asupra dreptului la imagine proprie, demnitate, onoare și viață privată, nu se poate angaja răspunderea civilă delictuală în sarcina pârâtului, deoarece reclamantul nu a arătat care au fost efectiv consecințele dăunătoare asupra acestor drepturi. În speță, reclamantul susține că au fost folosite afirmații defăimătoare privind activitatea sa, calitățile sale intelectuale și umane. Nu se dovedește însă că persoanelor din audiența postului de radio unde reclamantul își desfășoară activitatea li s-a schimbat percepția asupra integrității acestuia. Ba mai mult de atât, chiar dacă s-ar reține că afirmațiile au avut ca scop denigrarea reclamantului, din probele administrate nu reiese că a și fost atins acest scop. (Sentința civilă nr. 296 din data de 15.02.2018 pronunțată de Secția a V-a civilă a Tribunalului București având ca obiect acțiunea în răspundere delictuală)

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti