Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Tribunalul București. Despre dreptul la imagine proprie, demnitate și viață privată


23 iulie 2018 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Iulia-Andreea Lupu

Iulia-Andreea Lupu

Tribunalul București a apreciat că, în ciuda considerațiilor teoretice asupra dreptului la imagine proprie, demnitate, onoare și viață privată, nu se poate angaja răspunderea civilă delictuală în sarcina pârâtului, deoarece reclamantul nu a arătat care au fost efectiv consecințele dăunătoare asupra acestor drepturi. În speță, reclamantul susține că au fost folosite afirmații defăimătoare privind activitatea sa, calitățile sale intelectuale și umane. Nu se dovedește însă că persoanelor din audiența postului de radio unde reclamantul își desfășoară activitatea li s-a schimbat percepția asupra integrității acestuia. Ba mai mult de atât, chiar dacă s-ar reține că afirmațiile au avut ca scop denigrarea reclamantului, din probele administrate nu reiese că a și fost atins acest scop. (Sentința civilă nr. 296 din data de 15.02.2018 pronunțată de Secția a V-a civilă a Tribunalului București având ca obiect acțiunea în răspundere delictuală)

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică