Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Președintele Academiei Române: Atâta vreme cât se studiază Dreptul Roman la Facultățile de Drept, lumea nu e pierdută!

23.07.2018 | Irina RÎMARU
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Vineri, 20 iulie 2018, Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, a anunțat că institutia a finalizat o nouă ediție a „Marelui Dicționar al Limbii Române”, în 19 volume, cu peste 170.000 de cuvinte, potrivit ziare.com.

Ioan Aurel Pop: „Limba română, ca bogăție de vocabular și semantică, este între primele opt limbi ale lumii și 80% dintre cuvintele pe care le folosim în viața cotidiană sunt de origine latină. O parte au fost moștenite din latină prin tradiția locală și o parte au intrat din franceză și engleză. În China sunt vorbite 60 de dialecte și sunt recunoscute vreo 60 de minorități care sunt foarte diferite. Chineza există, dar e mai mult un gând încă. Când va fi chineza limba omenirii, atunci, vorba unuia dintre colegii mei, nu se va mai studia Dreptul Roman în facultăți. Le-am spus: ‘Nu vă temeți pentru latinitate, că, atâta vreme cat se studiaza Dreptul Roman la Facultățile de Drept, lumea nu e pierdută’. Și mi-a spus cineva că nu se mai studiază, ca în unele a devenit materie facultativă. Și atunci ne mirăm că ne pierdem memoria colectivă.

Irina Rîmaru


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership