Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Președintele Academiei Române: Atâta vreme cât se studiază Dreptul Roman la Facultățile de Drept, lumea nu e pierdută!
23.07.2018 | Irina RÎMARU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Vineri, 20 iulie 2018, Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, a anunțat că institutia a finalizat o nouă ediție a „Marelui Dicționar al Limbii Române”, în 19 volume, cu peste 170.000 de cuvinte, potrivit ziare.com.

Ioan Aurel Pop: „Limba română, ca bogăție de vocabular și semantică, este între primele opt limbi ale lumii și 80% dintre cuvintele pe care le folosim în viața cotidiană sunt de origine latină. O parte au fost moștenite din latină prin tradiția locală și o parte au intrat din franceză și engleză. În China sunt vorbite 60 de dialecte și sunt recunoscute vreo 60 de minorități care sunt foarte diferite. Chineza există, dar e mai mult un gând încă. Când va fi chineza limba omenirii, atunci, vorba unuia dintre colegii mei, nu se va mai studia Dreptul Roman în facultăți. Le-am spus: ‘Nu vă temeți pentru latinitate, că, atâta vreme cat se studiaza Dreptul Roman la Facultățile de Drept, lumea nu e pierdută’. Și mi-a spus cineva că nu se mai studiază, ca în unele a devenit materie facultativă. Și atunci ne mirăm că ne pierdem memoria colectivă.

Irina Rîmaru

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate