ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Compatibilitatea ordonanței președințiale cu procedura insolvenței
25.07.2018 | Alina ZECHIU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Alina Zechiu

Alina Zechiu

Măsura vânzării, în procedura insolvenței, nu se constituie în măsura administratorului judiciar. Este o expresie a voinței creditorilor, practic.

De multe ori, o astfel de contestație (i.e. contestația împotriva măsurii vânzării) ajunge să se respingă pe inadmisibilitate, pentru că, de fapt, tu ce faci? Contești hotărârea Adunării creditorilor. O contestație pe care, fie ai calitatea să o faci și nu ai făcut-o în termenul prevăzut de lege, caz în care ești decăzut, fie nu ai calitatea să o faci și atunci, în mod clar, nu recurgi la un atare demers, care ar fi respins din motive evidente. Din punctul meu de vedere, într-o atare situație și având în vedere implicațiile unei proceduri de vânzare, ordonanța presedințială nu ar trebui să fie apreciată ca incompatibilă cu procedura insolvenței.

Este singurul remediu, pentru că, până la urmă, se analizeaza, într-adevăr, oportunitatea apelării la aceasta procedură doar în anumite situații. În situația dată, nu cred că este incompatibilă o atare procedură, tocmai pentru că este caracterizată prin urgență și vremelnicie. Soluția va fi una temporară, până se soluționează pe fond litigiul. Litigiul, în cazul nostru, va fi această contestație la Tabelul definitiv consolidat. Așadar, aceasta apare ca fiind o potențială cale de a stopa procesul de vânzare, singura posibilă în contextul dat.

Alina Zechiu
Senior Manager, BDO România

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii Mijloace de suspendare a procedurii de valorificare a activelor în procedura insolvenței, ediția 196 organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate