Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim marţi
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Datele cu caracter personal, parte dintr-o specie a informației
30.07.2018 | Marieta AVRAM

Marieta Avram

Marieta Avram

Datele cu caracter personal sunt o parte dintr-o specie a informației.

Pot fi privite ca o nouă monedă. Banul exprimă doar valoarea economică a relațiilor, a raporturilor juridice.

Datele personale, modul în care ele vor circula accesul la ratele cu caracter personal, toate aceste elemente sunt de natură să exprime nu partea economică, materială, dar cred că vor fi „moneda” calității serviciilor și pe care le prestăm. Pentru că, până la urmă, ele sunt atașate clientelei și poziția pe care o are clientela.

Rămâne să reflectăm în continuare și din punct de vedere conceptual, juridic și nu numai juridic, ci și economic cu privire la  aceste elemente.

Av. prof. univ. dr. Marieta Avram
AVRAM LAW

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii GDPR în banking, adică despre cea mai scumpă monedă nouă: datele personale…, ediția 198 organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.