Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Victor Negrescu: România realizează progrese semnificative în procesul de transpunere a legislației europene

25.07.2018 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Marți, 24 iulie 2018, Guvernul României a aprobat nota privind stadiul acțiunilor în constatarea neîndeplinirii obligațiilor declanșate de Comisia Europeană împotriva României, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

În perioada 18 iunie – 19 iulie 2018, Comisia Europeană a clasat 3 proceduri de infringement, care se adaugă celor 24 de cauze clasate de instituție de la începutul anului 2018, iar Curtea de Justiție a Uniunii Europene nu a pronunțat vreo hotărâre de condamnare a României pentru neîndeplinirea obligațiilor de stat membru și nu a aplicat sancțiuni pecuniare statului român, în condițiile în care au fost notificate Comisiei Europene măsurile naționale pentru transpunerea a 13 directive ale Uniunii Europene.

Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene: „România realizează progrese semnificative în procesul de transpunere a legislației europene. Implicarea activă a Guvernului Românei și a tuturor instituțiilor de linie a contribuit în mod direct la scăderea considerabilă a numărului procedurilor de infringement declanșate de Comisia Europeană împotriva statului român. Prin comparație, la nivelul anilor 2014 -2017 media procedurilor de infringement declanșate de Comisia Europeană împotriva României era de 58, cu un nivel maximal de 68 de proceduri aferente anului 2014. Printr-o mai bună conștientizare a particularităților acestor proceduri și printr-un dialog consistent pe care îl avem cu reprezentanții Comisiei, reușim să notificăm instituției europene tot mai multe acte normative interne care asigură transpunerea directivelor.”

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week