Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
PIPEREA & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Soarta acțiunilor exercitate de societățile de asigurare față de care s-a declanșat procedura falimentului
02.08.2018 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că este legală soluția de suspendare a judecării apelului în cazul în care s-a declanșat procedura falimentului împotriva pârâtei-intimate societate de asigurări, conform art. 262 alin. 4 teza I din Legea nr. 85/2014 (hotărârea de deschidere a procedurii falimentului are ca efect suspendarea de drept a tuturor acţiunilor judiciare sau extrajudiciare şi măsurilor de executare silită îndreptate împotriva societăţii de asigurare/reasigurare). În speță, nu poate fi primită apărarea potrivit căreia art. 262 alin. 4 din Legea nr. 85/2014 este aplicabil strict acţiunilor exercitate împotriva societăţii de asigurare, iar acţiunile şi căile de atac exercitate de aceasta nu cad sub incidenţa acestor prevederi legale întrucât măsura de suspendare a fost întemeiată, în drept, pe dispoziţiile art. 262 alin. 4 din Legea nr. 85/2014 care reprezintă sediul materiei pentru ipoteza în care procedura falimentului se declanşează faţă de societăţile de asigurare/reasigurare și care nu conține vreo dispoziţie de exceptare de la măsura suspendării (ca în ipoteza reglementată de art. 75 din acelaşi act normativ), instanța soluţionând astfel, corespunzător raportul dintre norma generală şi specială din perspectiva principiului norma specială derogă de la norma generală. (Decizia nr. 380 din data de 15 februarie 2018 pronunțată de Secția a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, având ca obiect pretenții)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate