« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Modificarea Normelor de aplicare a Statutului deputaților în Parlamentul European
26.07.2018 | Elena ALBU

Drept Timisoara
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Lege 9 | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C 250/2 din 17 iulie 2018 a fost Decizia Biroului Parlamentului European din 11 iunie și 2 iulie 2018 de modificare a Normelor de aplicare a Statutului deputaților în Parlamentul European.

În conformitate cu versiunea actuală a articolului 12 alineatul (1) din Normele de aplicare a Statutului deputaților în Parlamentul European (2) („Normele de aplicare”), nu este posibilă atestarea prezenței deputaților prin mijloace electronice. În plus, registrul central de prezență necesită resurse umane substanțiale și implică o prelucrare manuală costisitoare, care generează adesea erori.

O etapă de testare voluntară în cursul căreia, pe lângă registrul central de prezență, va funcționa și un sistem informatizat care utilizează tehnologia biometrică ar trebui să fie introdus în vederea permiterii verificării garanțiilor de fiabilitate și confidențialitate care sunt necesare pentru a oferi asigurări rezonabile cu privire la prezența membrilor.

Ar trebui introdus un nou articol în Normele de aplicare pentru a oferi un temei juridic care să permită Parlamentului să asigure faptul că, atunci când se recunoaște că un asistent parlamentar acreditat a fost victimă a hărțuirii de către un deputat, obligațiile financiare cu privire la asistentul respectiv vor continua să fie îndeplinite din cheltuielile de asistență parlamentară ale deputatului în cauză, chiar dacă acesta nu are dreptul să beneficieze de servicii din partea asistentului respectiv.

Consilier juridic Elena Albu

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.