Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

REFF & ASOCIATII, membră a rețelei internaționale DELOITTE Legal în România, a oferit consultanță juridică pentru Damen


26.07.2018 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Selected
JURIDICE - In Law We Trust

REFF & ASOCIAȚII, membră a rețelei internaționale DELOITTE Legal în România, a oferit consultanță juridică pentru Damen, cel mai mare grup de construcții navale din Olanda și unul dintre cei mai importanți constructori de mese de lucru și ambarcațiuni rapide din întreaga lume, în preluarea participațiilor de la investitorul DSME (Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co Ltd), pentru unul dintre cele mai mari șantiere navale din România (Daewoo Mangalia).

Așa cum s-a comunicat de către părți, în urma tranzacției, șantierul se va intitula Damen Shipyards Mangalia și va fi administrat împreună cu Guvernul României, în timp ce Damen va asuma controlul operațional.

Georgiana Singurel, Partener și coordonatoare a tranzacției: “Avem convingerea că vasta experiență și managementul puternic al clientului nostru vor susține revitalizarea șantierului și relansarea activității sale, contribuind la dezvoltarea economică directă și indirectă a regiunii și la prosperitatea comunității. Suntem onorați să fim parte a unei tranzacții unice și atât de complexe.”

Consultanța oferită de către REFF & ASOCIAȚII a constat în:
–  exercițiul de due diligence juridic în aspecte din zona societară, aspecte de dreptul mediului și deținerile de bunuri mobile și imobile ale societății preluate;
– consultanță în dreptul român privind contractul de vânzare-cumpărare a pachetului de acțiuni între DSME și Damen Group;
– consultanță în privința notificării concentrării economice către Consiliul Concurenței;
– asistarea cumpărătorului în îndeplinirea formalităților de notificare a aspectelor economice generate de tranzacție, prin Consiliul Concurenței din România;
– consultanță în privința încheierii formalităților pentru transferul de acțiuni DSME către Damen, reprezentând astfel finalizarea tranzacției.

O echipă multidisciplinară de avocați REFF & ASOCIAȚII și specialiști DELOITTE în fiscalitate, audit și consultanță financiară au oferit consultanță în aspecte financiare, de due diligence, contabilitate și alte chestiuni juridice colaterale. Mai mult decât atât, echipa Deloitte Legal Olanda a fost implicată în procesul de negociere și consultanță juridică, în diferite etape ale tranzacției.

Echipa de experți REFF & ASOCIAȚII a fost condusă de Georgiana Singurel, Partener, și alcătuită din: Alexandru Reff, Partener, Cezara Szakacs, Managing Associate, Ilinca Iliescu, Senior Associate, Irina Dimitriu, Senior Managing Associate, Diana Ghintuiala, Senior Associate, Florentina Munteanu, Partener și Andrea Grigoraș, Managing Associate. Acestora li s-au alăturat, într-un efort colegial comun: Pieter Wessel, Partener Consultanță Fiscală, Raluca Bâldea, Director Consultanță Fiscală, Radu Dumitrescu, Partener Consultanță Financiară, Zeno Căprariu, Director Audit și, Florian Sima, Manager Audit.

###

REFF ȘI ASOCIAȚII SCA este societate de avocați membră a Baroului București, independentă în conformitate cu reglementările aplicabile profesiei de avocat, și reprezintă rețeaua de societăti de avocați DELOITTE Legal în România. DELOITTE Legal înseamnă practicile juridice ale membrilor Deloitte Touche Tohmatsu Limited și afiliații acestora care oferă servicii de asistență juridică.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti