Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Comisia Europeană. SUA și UE au semnat o declarație comună ref. relațiile comerciale. UPDATE: SUA, principalul furnizor de boabe de soia al UE


21 septembrie 2018 | Irina RÎMARU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

21 septembrie 2018: Joi, 20 septembrie 2018, Comisia Europeană a informat că Statele Unite ale Americii reprezintă, în prezent, principalul furnizor de boabe de soia al Uniunii Europene, cu o cotă de 52%, potrivit unui comunicat.

Astfel:
– în comparație cu primele 12 săptămâni din anul de comercializare 2017 (iulie până la jumătatea lunii septembrie), importurile în UE de boabe de soia din Statele Unite au crescut cu 133 %, atingând 1 473 749 de tone
– în ceea ce privește importurile totale ale UE de boabe de soia, proporția celor din SUA în prezent este de 52%, față de 25% în aceeași perioadă a anului trecut.

PhiHogan, comisar european pentru agricultură: „Salut cele mai recente cifre privind comerțul, care arată că ne îndeplinim angajamentul asumat de președintele Comisiei Europene, dl Juncker, și de președintele Donald Trump în intensificarea schimburilor comerciale, în special în ceea ce privește boabele de soia. Acest lucru reflectă atât relațiile comerciale de lungă durată, cât și potențialul de a realiza mult mai mult prin colaborare pentru a dezvolta aceste relații.”

 

***

Joi, 26 iulie 2018, Comisia Europeană a informat că Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a vizitat Washington, DC, unde a fost primit în Casa Albă de către Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, potrivit ec.europa.eu.

În cadrul acestei întruniri a fost semnată o declarație comună conform căreia SUA și UE au convenit să colaboreze pentru a avea zero taxe, zero bariere și zero subvenții pentru bunurile industriale non-auto. De asemenea, se va colabora pentru a se reduce barierele și a crește schimburile comerciale în domeniul serviciilor, produselor chimice, farmaceutice, medicale, precum și pentru soia. Astfel, s-a lansat o nouă etapă a relațiilor dintre Statele Unite și Uniunea Europeană, o etapă a unei prietenii apropiate, a relațiilor comerciale puternice în care ambele părti să câștige, a unei mai bune colaborări pentru securitatea și prosperitatea globală și a unei lupte comune împotriva terorismului. Se dorește întărirea aceastei relații comerciale în beneficiul cetățenilor americani și europeni.

Irina Rîmaru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii