Comisia Europeană. SUA și UE au semnat o declarație comună ref. relațiile comerciale. UPDATE: SUA, principalul furnizor de boabe de soia al UE
21 septembrie 2018 | Irina RÎMARU
21 septembrie 2018: Joi, 20 septembrie 2018, Comisia Europeană a informat că Statele Unite ale Americii reprezintă, în prezent, principalul furnizor de boabe de soia al Uniunii Europene, cu o cotă de 52%, potrivit unui comunicat.
Astfel:
– în comparație cu primele 12 săptămâni din anul de comercializare 2017 (iulie până la jumătatea lunii septembrie), importurile în UE de boabe de soia din Statele Unite au crescut cu 133 %, atingând 1 473 749 de tone
– în ceea ce privește importurile totale ale UE de boabe de soia, proporția celor din SUA în prezent este de 52%, față de 25% în aceeași perioadă a anului trecut.
Phil Hogan, comisar european pentru agricultură: „Salut cele mai recente cifre privind comerțul, care arată că ne îndeplinim angajamentul asumat de președintele Comisiei Europene, dl Juncker, și de președintele Donald Trump în intensificarea schimburilor comerciale, în special în ceea ce privește boabele de soia. Acest lucru reflectă atât relațiile comerciale de lungă durată, cât și potențialul de a realiza mult mai mult prin colaborare pentru a dezvolta aceste relații.”
***
Joi, 26 iulie 2018, Comisia Europeană a informat că Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a vizitat Washington, DC, unde a fost primit în Casa Albă de către Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, potrivit ec.europa.eu.
În cadrul acestei întruniri a fost semnată o declarație comună conform căreia SUA și UE au convenit să colaboreze pentru a avea zero taxe, zero bariere și zero subvenții pentru bunurile industriale non-auto. De asemenea, se va colabora pentru a se reduce barierele și a crește schimburile comerciale în domeniul serviciilor, produselor chimice, farmaceutice, medicale, precum și pentru soia. Astfel, s-a lansat o nouă etapă a relațiilor dintre Statele Unite și Uniunea Europeană, o etapă a unei prietenii apropiate, a relațiilor comerciale puternice în care ambele părti să câștige, a unei mai bune colaborări pentru securitatea și prosperitatea globală și a unei lupte comune împotriva terorismului. Se dorește întărirea aceastei relații comerciale în beneficiul cetățenilor americani și europeni.
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro