Secţiuni » Arii de practică » Business » Construcţii
Construcţii
CărţiProfesionişti

Nou regulament de intervenție pentru reabilitarea fațadelor din București, votat


27 iulie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Joi, 26 iulie 2018, Consiliul General al Municipiului București a aprobat Regulamentul de Intervenție cu privire la reabilitarea fațadelor pentru creșterea calității arhitectural-ambientale a clădirilor în Municipiul București, potrivit unui comunicat.

Regulamentul prevede inclusiv cazurile în care cheltuielile de reabilitare pot fi preluate de primării fie ca măsură socială, pentru proprietarii cu venituri nete lunare pe membru de familie sub câștigul salarial mediu net pe economie, fie sub formă de co-finanțare, pentru clădirile monument-istoric.

Gabriela Firea, primar general: „Un alt proiect propus astăzi are în vedere reducerea stării de degradare a multor clădiri din București. În orice țară civilizată, în țările pe care le vizităm și le admirăm, proprietatea naște drepturi, dar și obligații. Lăsând la o parte calitatea arhitecturală a orașului, faptul că ne dorim un mediu urban coerent și armonios din punct de vedere vizual, problematica fațadelor este una care ține de sănătatea, viața, integritatea fizică și siguranța locuitorilor și trecătorilor. Avem deja câteva cazuri extrem de mediatizate și dorim ca ele să nu se mai repete. Primii care trebuie să înțeleagă responsabilitatea pe care o poartă față de concetățenii lor sunt proprietarii – este natural să întrețină bunul pe care îl dețin așa încât să nu dăuneze altcuiva. Avem o legislație cuprinzătoare în domeniu, încă din anul 2011 avem Legea calității arhitecturale – ambientale a clădirilor, care a suferit unele modificări în timp, ultimele din anul 2016. Regulamentul propus astăzi nu este o noutate, acum preluăm unele amendamente formulate de Direcția pentru Cultură a Municipiului București.”

:: Regulamentul

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică