Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

PMB. Stimulente pentru achiziționarea de ochelari de vedere de către vârstnici. UPDATE: Data de depunere a dosarelor


7 septembrie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

7 septembrie 2018: Joi, 6 septembrie 2018, Primăria Municipiului București a informat că începând cu data de 17 septembrie 2018 pot fi depuse dosare pentru proiectul ”Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia”, în cadrul căruia va fi decontată suma de 250 de lei pentru achiziția de ochelari de vedere de către pensionari, potrivit unui comunicat.

Gabriela Firea, primar general: „Prin acest program ne propunem să ajutăm cât mai mulți pensionari din București care au probleme de vedere dar care, din cauza problemelor financiare, nu își permit să își achiziționeze o pereche de ochelari. Ca autoritate locală, avem obligația să ne implicăm în problemele comunității și să fim alături de categoriile sociale vulnerabile. Astfel, prin acest proiect dedicat seniorilor din Capitală, vom deconta suma de 250 de lei pentru achiziția unei perechi de ochelari de vedere, fiecărui pensionar domiciliat în București care are pensia mai mică decât salariul minim net pe economie. Doresc să subliniez că nu sunt locuri limitate, iar toți aceia care care îndeplinesc condițiile prevăzute de regulamentul proiectului se pot încadra în program.”

***

27 iulie 2018: Joi, 26 iulie 2018, Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectul de hotărâre “Lumina ochilor cea mai importantă. Ochelari la vârsta a treia”, potrivit unui comunicat.

Gabriela Firea, primar general: “Dat fiind faptul ca problemele de vedere creează un disconfort major persoanelor vârstnice, categorie în rândul căreia incidența afecțiunilor oftalmologice este foarte mare și că în București există un număr foarte mare (peste 200.000) de pensionari cu pensii mici, propunem Consiliului General să aprobe un program prin care vor fi acordate stimulente pentru achiziționarea de ochelari de vedere.

Programul va fi derulat de centrul pentru Seniori al Municipiului București și se adresează persoanelor pensionate conform legii, care au împlinit vârsta legală de pensionare și au pensia mai mică decât salariul minim pe economie (1.162 lei). Concret, se va deconta suma de maxim 250 de lei per beneficiar, acordați o singură dată.”
:: Proiectul
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică